октобар 20, 2020
aktuelno

Ruskoselske „kraljice ajvara“ na prijemu kod gradonačelnika – Kikinda Online News

Proteklog vikenda u Beogradu članice Udruženja žena „Jedinstvo“ iz Ruskog Sela odnele su pobedu na finalnom, nacionalnom takmičenju u pripremanju ajvara u okviru najpoznatije sedme gastro manifestacije „Izađi mi na teglu“ . Zbog ovog velikog uspeha, ruskoselske „kraljice ajvara“ danas je u svom kabinetu ugostio gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač.

Nakon osvojenog drugog mesta na manifestaciji koja je održana u našem gradu, plasman na finalno takmičenje izborile su članice Udruženja žena „Suvača“ iz Kikinde i „Jedinstvo“ iz Ruskog Sela koje su i odnele i pobedu u konkurenciji od 16 najboljih ekipa iz cele Srbije. Uz veliki pehar, kao glavnu nagradu osvojile su i šporet „smederevac“. Nada Tudurija, predsednica udruženja žena „Jedinstvo“ iz Ruskog Sela nije krila zadovoljstvo što najbolji ajvar u celoj zemlji dolazi iz Ruskog Sela:

-“ Očekivale smo da zauzmemo neki plasman i ostvarilo nam se. Ajvar smo kuvale tokom celog dana. Ceo dan smo kuvale, mlele i pekle paprike i onda smo ga dobra tri sata zapržavale. Sve je stalo u sedamnaest tegli. Na kraju smo uspele da ajvar dovedemo do savršenstva i to se svidelo njihovim sudijama. Ajvar koji smo pripremile sada je brend Ruskog Sela. Tajna dobro pripremljenog ajvara je mnogo ljubavi, a mi je imamo puno, uz naravno slogu i jedinstvo kako nam se i zove Udruženje. Jako smo sretne i ponosne zbog nas lično, našeg Ruskog Sela i Grada Kikinde. Ekipu su još činile Eržika Vujadinov, Matild Dukai, Dragica Hećkezi, Ida Radočaj i Rebeka Ač“ – rekla je Turudija.

Posle ovog velikog uspeha Grada Kikinde može se sa sigurnošću reći da se i na severu Vojvodine kao i na jugu Sribije, pravi podjednako dobar ajvar i da domaćice iz Banata predstavljaju ozbiljnu konkurenciju na nacionalnom nivou:

-“ Veliko je zadovoljstvo kada ste prvi u bilo čemu u Srbiji, pa tako Udruženja žena „Jedinstvo“ iz Ruskog Sela ima najbolji recept za ajvar, tradicionalno jelo Srbije. Velika nam je čast da su to naše sugrađanke i da su dostojno reprezentovale naš Grad na takmičenju „Izađi mi na teglu“. Zahvalio bih se i organizatorima koji su verovali u Kikindu i ovim divnim ženama koje čuvaju tradiciju, kulturu i običaje ovih prostora, a uz prisutnu multikulturalnost doprinele su da definitivno imamo najbolji ajvar u Srbiji“ – poručio je gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač dodavši da će grad nastaviti da podržava ova i sva ostala udruženja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *