May 6, 2021
aktuelno

Uspesi kikindskih streličara na takmičenju u Crvenki – Kikinda Online News

Takmičari Streličarskog udruženja “Apolo” nastupili su u nedelju 11. oktobra na prijateljskom turniru u 3D streličarstvu. Turnir je održan u Crvenki u organizaciji SK “Target” iz Crvenke. U pitanju je stil gađanja koji je imitacija lova i gađalo se na 14 meta- modela životinja sa po dve strele u dva kruga.  Na turniru je nastupilo 70 takmičara iz cele Srbije a takmičari “Apola” ostvarili su sledeće rezultate:
Sara Zamurović osvojila je zlatnu medalju u stilu olimpijski luk u kategoriji juniorki. Ona je takođe bila i najuspešnija u ženskoj konkurenciji po broju poena i za to je dobila posebnu nagradu.

Danijel Mikan izborio se za srebrnu medalju u stilu goli luk u kategoriji kadeta dok je Zaviša Lučić došao do srebrne medalje u stilu dugački luk (longbow) u kategoriji seniora.

Pored osvajača medalja zapažen nastup na turniru imali su i Ljubomir Zamurović, Rastko Zamurović i Goran Nedomački, koji su prvi put učestvovali na ovakvom tipu turnira.

Uspehe su ostvarili i takmičari SK “Kentaur” koji su osvojii jedno zlatno i jedno srebrno odličje. U kategoriji kadetkinja Anja Mijuc došla je do zlatne medalje u stilu goli luk, dok je u seniorskoj kategoriji takmičar Tibor Horvat osvojio srebrnu medalju u disciplini konjički luk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *