May 18, 2021
aktuelno

Od sledeće sezone formira se gradski odbojkaški klub “Velika Kikinda” – Kikinda Online News

Dva lokalna ženska kikindska odbojkaška kluba – OK ,,Kikinda” i OK ,,KI-0230″ u seniorskoj kategoriji od naredne sezone činiće jedan veliki gradski odbojkaški tim – “Veliku Kikindu”. Do spajanja oba kluba ipak neće doći, a matični klubovi ostaće i dalje u svrsi rada škole odbojke i radu klubova čiji će se obostrani interesi spajati u jedan. Povodom ove saradnje, odbojkašice oba kluba je danas na zajedničkom treningu posetio gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač od kojeg je i potekla čitava ova inicijativa:

-” Veliko mi je zadovoljstvo što u našem gradu postoji veliko interesovanje za žensku odbojku koja važi za jedan od najpopularanijih sportova kod devojaka. U narednom periodu ideja nam je da svaka grana sporta ima po jednog svog predstavnika koji će se takmičiti u najvišem mogućem rangu i da na neki način od kvantiteta napravimo kvalitet, da ne rasipamo devojčice da nastupaju za nekoliko klubova, kada mogu za jedan koji će biti pod pokroviteljstvom lokalne samouprave i da tako dostojno repezentuju kako klub, tako i naš grad ” – poručio je Lukač.

Trener OK ,,Kikinde” Igor Golijanin nada se da će se iz ovog kvaniteta iznedriti kvalitet budući da su oba lokalna kluba pretendeti u gornjem delu tabele za osvajanje prvog mesta u Prvoj Vojvođanskoj ligi:

-” Očekujemo da ćemo dobiti na određenom nivou igre, a ovaj zajednički trening pokazuje i prvi korak ka našoj međusobnoj saradnji koja bi u kasnijem periodu trebala da rezultira prvom ekipom koja će se pojaviti da reprezentuje grad. Kada se spoje ova dva kvaliteta trebalo bi da igramo eventualno Prvu B ligu. Prvenstvo za obe ekipe počinje naredne nedelje” – dodao je Golijanin.

OK ,,KI-0230″ ove godine navršava 14. godinu postojanja i prema rečima Tamare Radlović, trenera OK ,,KI-0230″ ovo je po prvi put jasno iskazana podrška grada da prepozna rad oba odbojkaška kikindska kluba:

-” Trebamo da uzmemo ono pozitivno iz oba kluba, da nastave nesmetano svoj rad u okviru sadašnjih takmičarskih i mlađih kategorija, a da ono što je najbolje, a to su naše seniorke kompletiramo u jednu ekipu koja bi reprezentovala grad. Imamo veliki broj kvalitetnih i dobrih mlađih kategorija i bitno je samo nastaviti sa ovakvim radom, a eventualno u seniorskoj kategoriji spojiti najbolje kako bi dobili određeni nivo i rezultat u sezoni” – završava Radlović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *