May 8, 2021
aktuelno

“Kovači” otvorili sezonu u Narodnom pozorištu – Kikinda Online News

Premijernim izvođenjem predstave “Kovači” u režiji Tijane Vasić i po tekstu Miloša Nikolića u kikindskom Narodnom pozorištu počela je nova sezona, nakon duže pauze uzrokovane epidemiološkom situacijom. Prve reprize predviđene su za 13. i 17. oktobar:

-” Konačno smo u pozorištu. Na naše veliko zadovoljstvo konačno smo izašli sa dugo najavljivanom premijerom “Kovača”. Pratićemo dalju epidemiološku situaciju, a igraćemo i naš redovan repertoar, naše stare predstave svakog utorka i subote od 20 časova nadamo se do kraja godine. Broj publike će biti smanjen, obeležili smo mesta koja nisu na prodaju, a između 100 i 150 ljudi će moći da gleda predstavu. Ovo za nas jeste jubilarna godina, ali nažalost nećemo moći da je obeležimo premijerom, već ćemo to morati da odložimo za narednu godinu” – rekao je Nikola Joksimović, direktor kikindskog Narodnog pozorišta.

“Kovači” su drama koja na šaljiv način govoreći o ličnim patnjama prevarenih muževa, koji tek nakon trideset godina shvataju kako se život poigrao sa njima, otvara jedan širi problem – nacionalizam. U predstavi igraju Branislav Knežević, Mihajlo Laptošević i Marina Vodeničar:

-” Kikindska pozorišna publika se uželela predstava i drago mi je što smo večeras bili u prilici da nakon dužeg vremena pogledamo premijerno izvođenje predstave “Kovači” za koju verujem da će se svideti i našim sugrađanima” – dodala je Milena Živkov, članica Gradskog veća za kulturu i obrazovanje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *