May 9, 2021
aktuelno

Četvrte”Iđoške đakonije” – Kikinda Online News

U nešto izmenjenim okolnostima nego što je to do sada bio slučaj, u Iđošu se održava manifestacija “Iđoške đakonije”. Manifestacija ove godine se jednim delom ove godine održava virtuelnim putem, a drugim delom okupivši deset ekipa iz Padeja, Ostojićeva, Kikinde i Iđoša koji će se nadmetati u kuvanju iđoškog paprikaša. U okviru manifestacije održava se i likovna kolonija gde učestvuje četiri likovna slikara.

-” Tražili smo način da ove godine ipak organizujemo našu manifestaciju, pa smo se odlučili da to ove godine organizujemo pored ribnjaka, da budemo u prirodi, da se družimo. Deca osnovnih škola i vrtića su nam slikale za Iđoške đakonije, tema je bila “Iđoški petao”, a radove smo objavili na našoj fejsbuk stranici i nagradili najbolje radove” – izjavila je Brankica Mikalački predsednica udruženja žena “Vreteno” iz Iđoša.

-” Uduženje žena “Vreteno” četvrti put pokušava da održi tradiciju i da predstavi gastronomsku manifestaciju na najbolji mogući način sa svojim đakonijama. Mnogo nam je drago što smo čak i u ovim kriznim vremenima zajedničkim snagama uspeli da organizujemo ovu manifestaciju i svaka čast članovima udruženja koje su uspele da održe kontinuitet manifestacije” – dodao je gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *