May 9, 2021
aktuelno

Svečana sednica MZ Nakovo povodom 76. godišnjice od Oslobođenja i 75. od kolonizacije – Kikinda Online News

U prostorijama Mesne zajednice Nakovo održana je Svečana sednica povodom sedemdeset i šeste godišnjice od Oslobođenja Nakova u Drugom svetskom ratu kao i 75 godina od kolonizacije a na istoj su dodeljena priznanja zaslužnim pojedincima kao i udruženjima građana. Svečanoj sednici osim gradonačelnika Kikinde Nikola Lukača prisustvovala je i njegova zamenica Dijana Jakšić Kiurski, predsednik Skupštine grada Mladen Bogdan, kao i član Gradskog veća za poljoprivredu i mesne zajednice Ljuban Sredić. Milan Majstorović predsednik Mesne zajednice Nakovo čestitao je meštanima sela Dan oslobođenja i tom prilikom istakao da se ovogodišnja Svečana sednica obeležava drugačije nego što je to ranije bio običaj:

-” Ove godine nemamo istaknutog Nakovčanina, epidemiološka situacija je bila neizvesna i nismo znali kako će se sve odvijati a nismo sve ni da organizujemo na brzinu da bi u nekom trenutku možda i smanjili kriterijume za dobijanje te nagrade. Ipak, dodelili smo šest zahvalnica udruženjima građana i pojedincima zbog njihovog odnosa i saradnjom sa mesnom zajednicom Nakovo. Sumiraćemo ostvarene rezultate u ovoj godini i pravimo plan investicija već za narednu. Za ovu godinu planirana je izgradnja pešačke staze oko jezera u Nakovu, renoviranje krova Osnovne škole ,,Petar Kočić” pre zime, i rasveta na biciklistističkoj stazi sa video nadzorom. Za narednu godinu planiramo izgradnju objekta na stadionu fudbalskog kluba “Polet”, uređenje dečijeg igrališta, asfaltiranje puta Kikinda Nakovo i otvaranje benzinske pumpe” – izjavio je Majstorović.

Zamenica gradonačelnika Kikinde Dijana Jakšić Kiurski čestitala je Nakovčanima 76. godišnjicu Oslobođenja i 75. od kolonizacije:

-” Još jednom bih iskazala svoje divljenje svim meštanima sela i njihovim potomcima koji su dali svoj doprinos u borbi protiv fašizma, a zahvalila bih se i predsedniku mesne zajednice gospodinu Majstoroviću što nas je pozvao da budemo deo ove atmosfere” – dodala je Jakšić Kiurski.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *