May 18, 2021
aktuelno

Nastavlja se saradnja Severnobanatskog i Raškog okruga – Kikinda Online News

Gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač danas je u svom kabinetu uz prisustvo načelnika Severnobanatskog upravnog okruga Milivoja Linjačkog ugostio načelnika Raškog okruga Nebojšu Simovića. Razlog posete Simovića predstavlja nastavak dobre saradnje Severnobanatskog i Raškog okruga:

-” Veliko je zadovoljstvo da danas kao gradonačelnik Kikinde mogu da ugostim Nebojšu Simovića, načelnika Raškog okruga. To je negde i cilj nas Kikinđana i svih nas koji volimo Kikindu, da sve ljude dovedemo barem jednom u naš predivni grad. Nekoliko puta sam imao čast da budem gost u Kraljevu. Nastavak naše saradnje se nastavlja. Razgovarali smo o raznim temama a dobre primere iz prakse koje ima grad Kraljevo i Raški okrug, naravno da ćemo u narednom periodu preuzeti i pokušati da javnim i privatnim partnerstvom iz oblasti turizma, gradnje, uređenja dodatno unapredimo” – rekao je gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač.

Nebojša Simović, načelnik Raškog okruga konstatovao je prilikom obilaska Kikinde i Severnobanatskog okruga da postoji dosta zajedničkih karakteristika sa Raškim okrugom koji sa 309.000 stanovnika pokriva dva grada Novi Pazar i Kraljevo, i tri opštine Tutin, Vrnjačku Banju i Rašku:

-” Reč je o okrugu sa najbogatijim istorijskim objektima u Srbiji – tu su i Žiča, Studenica, Đurđevi stupovi, Sopoćani, a imamo i nekoliko banja koje predstavljaju pravi dragulj i mislim da imamo dosta zajedničkih elemenata u budućoj saradnji. Danas smo pričali upravo o turizmu, da Kikindi nedostaje jedan lep veliki hotel, a mi toga imamo dosta u Vrnjačkoj Banji i gore na Kopaoniku i možda tu postoji kontakt da se pravi neka zajednička dobra priča. Trudićemo se da u narednom periodu sve ono što nas spaja, a i ono što možemo da naučimo jedni od drugih u smislu daljih ideja i razvoja” – dodao je Simović.

Saradnja između Raškog i Severnobanatskog upravnog okruga traje već godinama:

All-focus

-” Oni su u zadnjih šest godina imali elementarne nepogode, od poplava do zemljotresa, i podigli su rad kompletne civilne zaštite na jedan viši nivo. Iz toga su išli sa ogromnim iskustvom koja sam i ja u prethodnih par godina koristio da u Kikindi u slučaju da dođe do sličnih poteškoća što pre i jednostavnije može da se reši problem, i da sve ono što može da se uradi na preventivi da se sprovede i u delo kod nas. U narednom periodu radićemo na tome da i ostale opštine Severnobanatskog upravnog okruga imaju tu priliku da u boljoj saradnji imaju iskustvo više u svom poslu” – nadovezao se Milivoj Linjački, načelnik Severnobanatskog upravnog okruga.

Foto: Kikinda Online, Kikinda News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *