May 9, 2021
aktuelno

18. “Strongmen” naredne subote u Novim Kozarcima – Kikinda Online News

Uprkos brojnim problemima i izazovima koje je nametnula još uvek aktuelna epidemiološka situacija u zemlji, ipak je odlučeno da će naredne subote 10. oktobra tačno u podne na stadionu “Slobode” u Novim kozarcima biti održano jubilarno 18. takmičenje za najjačeg čoveka. Ove godine takmičenje će okupiti pet snagatora koji će se nadmetati u četiri različite discipline kao što je vuča kamiona od 7 do 10 tona, nošenje kofera od 125 kilograma na dvadeset metara i vraćanje starih kolica gde će se nositi teret od 350 kilograma, kao i prednja ekstenzija ramena, gde će se držati teret od 25 kilograma na izdržljivosti, dok četvrta disciplina “Herkulesov hvat” obuhvata držanje dve velike cevi preko 300 kilograma. Svoje učešće, kao predstavnik Srbije najavio je i Dragan Bogojević, predsednik bodi bilding kluba ,,Sloboda” iz Novih Kozaraca:

-“ Veliku zahvalnost dugujemo gradonačelniku koji nam je zaista maksimalno izašao u susret i omogućio nam da punoletstvo obeležemo na dostojanstven način. Dolazi nam Matjaž Belšak prvak sveta, dva takmičara iz Poljske Tomaševski i Marselj i Damir Štrol iz Bosne i Hercegovine. Bodi bilding klub ,,Sloboda” pripada Ligi šampiona sveta koja je najjača liga, i mi smo jedini klub koji već 18 godina uspeva da održi ovakvu jednu manifestaciju. Kao sportista apelovao bih na svoje sugrađane i meštane d adođu i danas brade ali i da sa sobom ponesu zaštitinu masku kako bi sve proteklo u najboljem redu” – rekao je Bogojević.

Ilija Drljić, predsednik Organizacionog odbora manifestacije kaže da će ovogodišnje takmičenje biti nešto drugačije i po broju učesnika i po broju disciplina, a sve u skladu sa pravilima koje propisuje epidemiološka situacija:

-” Uz veliko zalaganje gradonačelnika i velike napore njegovog tima i nas koji smo u organizaciji, uspeli smo da dočekamo punoletstvo. Polako smo rasli i došli do 18. po redu manifestacije koja je prepoznatljiva širom naše države, ali i Evrope, s obzirom na to da se boduje za Evropski kup. Zemlje učesnice veoma su respektabilne po svojim takmičarima. Trudićemo se da sve prođe u najboljem mogućem redu, kako ne bi bili neko o kome će se loše pričati, a imali smo izuzetno dobre namere” – nadovezao se Drljić.

U skladu sa epidemiološkom situacijom i pridržavajući se svih preventivnih mera, Grad Kikinda u dogovoru sa organizatorima odlučio je da jubilarni 18. 2Strongmen” bude održan u skraćnoj verziji:

-“ Veliko nam je zadovoljstvo što možemo da kažemo da će se u Novim Kozarcima po 18. put organizovati tradicionalna viteška borba, takmičenje “Strongmen” i što ćemo biti u prilici da ugostimo snagatore koji će se nadmetati za titulu najjačeg. Grad Kikinda, kao što smo to i u nekom prethodnom periodu činili, nastavlja da podržava sve ono što je značajno, što donosi gradu promociju i podržavaće manifestacije koje tradicionalno okupljaju veliki broj ljudi. Ovo punoletstvo ćemo obeležiti na skroman način, a nadam se da će se sledećih godina ovo prestižno takmičenje kako u Evropi, tako i u svetu, značajno i prihvaćeno od strane naših građana podići na još jedan viši nivo” – dodao je gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač.

Foto: FB stranica “Strongmen Euro Kup Novi Kozarci”, Kikinda Online

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *