May 8, 2021
aktuelno

Košarkaši ,,Velike Kikinde” iz Druge prešli u Prvu mušku regionalnu košarkašku ligu – Kikinda Online News

Prošlog četvrtka doneta je odluka da Košarkaški klub “Velika Kikinda” popunjava Prvu srpsku ligu tako jedan stepen prelazeći iz dosadašnje Druge regionalne muške košarkaške lige u Prvu mušku regionalnu košarkašku ligu. Posebno imponuje stav Košarkaškog saveza Vojvodine koji su istakli da prema svim tradicionalnim, infrastrukturnim i drugim pravilima, sa posebnim akcentom na radu sa mlađim kategorijama, Kikinda nema konkurenciju:

-” Posebno mi je drago što mogu da iznesem stav Košarkaškog saveza Vojvodine, kriterijume koje su oni odredili, uzimajući u obzir bitna košarkaška pravila – da se uzima tradicija, infrastruktura, rad sa mlađim kategorijama i kao takva, slobodno imam tu čast da kažem da Kikinda nije imala konkurenciju. Pomenuo bih da se košarka u Kikindi igra od 1947. godine, da su mnoge generacije stvarale ovu pozitivnu priču i došli smo do toga da više decenija u našem gradu radimo sa mlađim kategorijama, u redvnom sistemu svake godine imamo po četiri ekipe i ubedljivo smo najjači u zadnjih deset godina u radu sa mlađim kategorijama. Infrastruktura je takođe jako bitna i na sastanku upravnog odbora Kikinda je bila ubedljivo najjača u tim kriterijumima. Zahvalio bih se Košarkaškom savezu Vojvodine, Košarkaškom savezu Srbije i naravno lokalnoj samoupravi” – rekao je Zoran Blažić, predsednik KK ,,Velika Kikinda”.

Krajem marta meseca, zbog epidemiološke situacije u zemlji, pa i našem gradu sezona je obustavljena, a košarkaši KK ,,Velika Kikina” uspeli su da se izbore su za status plej offa, a sada se rukovodstvo nalazi na “slatkim mukama” uzimajuči u obzir da za viši stepen takmičenja treba obnoviti igrački kadar:

-” Već duži niz godina smo prepoznati na nivou cele Srbije u radu sa mlađim selekcijama. Veliki broj igrača odlazi iz naše sredine da igra najjača takmičenja u našoj državi, ali smo po tome i prepoznatljivi, a to je Košarkaški savez Srbije i Košarkaši savez Vojvodine rešio da nagradi ovim putem. I dalje smo stavili na akcenat na radu sa mlađim kategorijama, a i ove sezone nastupićemo sa svim mlađim selekcijama u zvaničnom sistemu KSV gde planiramo da napravimo i neke zapažene uspehe” – nadovezao se Vladimir Šurlan koordinator rada u KK ,,Velika Kikinda”.

Trener košarkaša ,,Velike Kikinde” Mirko Bucalo kaže da predstojeća nova sezona neće biti laka:

-” Postojali su neki tehnički problemi koje smo uspešno rešili, pre svega Uprava našeg kluba u saradnji sa lokalnom samoupravom. Nismo se spremali za Prvu srpsku, već za Drugu srpsku ligu i mislim da smo napravili kompetentan tim da napadnemo ulazak u Prvu srpsku ligu. Za Prvu srpsku ligu trebaće nam pojačanja jer smo mi sada slabiji na nekim pozicijamaa ceo štab radi na dovođenju pojačanja. Biće to teško prvenstvo od početka do kraja, zato što su to sa nama u grupi iskusne ekipe u tom rangu takmičenja. Realna je priča da ćemo se boriti za opstanak ove sezone, a za sve više naravno mi ćemo sve to oberučke prihvatiti. Korona je pomerila sve, a kada kene prvenstvo videćemo kako će to da ide i kojim putem” – dodao je Bucalo.

Nova sezona počinje u subotu 3. oktobra, a košarkaši KK ,,Velika Kikinda” putuju u Inđuju protiv jake i iskusne ekipe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *