May 9, 2021
aktuelno

Svečano otvoren osmi teniski turnir ,,Sova Kup” – Kikinda Online News

Na otvorenim teniskim terenima SC “Jezero”, po osmi put otvoren je teniski turnir “Sova Kup”. Takmičenje je ove godine okupilo 123 učesnika svih uzrasnih kategorija, od 8 do 18 godina kako iz našeg grada, tako i iz Mokrina, Sente, Beograda, Novog Sada, Palića, Bečeja i Kule. Svečanom otvaranju turnira u organizaciji TK “Kikinda” prisustvovali su gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač, većnik za sport i omladinu Dragan Pecarski i Dejan Pudar, v.d. direktor SC “Jezero”.

Sada već tradioconalni, 8. po redu “Sova Kup” okuplja sportiste iz našeg okruga, ali ove godine u nešto manjem broju zbog poznate epidemiološke situacije:

-” Prošle godine imali smo goste iz susednih država, pre svega iz Rumunije, Mađarske, ali mi se i danas možemo pohvaliti dobrim odzivom od 123 takmičara u tri dana, i taj broj je impozantan za naše uslove i Vojvodinu. Kikinda je danas grad sporta, praznik sporta pre svega, a ono što je nama najvažnije danas je da nas tenis spaja i da se svi zajedno družimo” – izjavio je Dejan Ćirić, trener TK ,,Kikinda”.

TK “Kikinda” danas je uručio i zahvalnice onima koji već dugi niz godina podržavaju organizaciju ovakvog turnira, prevashodno gradu Kikindi, odnosno gradonačelniku Kikinde Nikoli Lukaču kao i v.d. direktoru SC ,,Jezero” Dejanu Pudaru i drugim pokroviteljima turnira. Turnir je otvorio Dragan Pecarski, član Gradskog veća za sport i omladinu:

-” Sa povoljnijom epidemiološkom situacijom u gradu, sport se ponovo vraća u svoje redovne tokove. U skladu sa situacijom, teško je organizovati ovakve vrste turnira sa tolikim brojem učesnika, ali uz trud predsednika kluba Dejana Ćirića i ostalih učesnika u organizaciji uspeli smo da ga realizujemo na zavidnom nivou. Grad Kikinda nastaviće da podržava organizovanje ovakvih i sličnih sportskih aktivnosti” – nadovezao se Pecarski.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *