May 9, 2021
aktuelno

Rusko Selo dobija park, dva modernizovana igrališta i plato za rekreativce – Kikinda Online News

Najveća investicija čiji su radovi započeti tokom prošle, a nastavljeni tokom ove godine jeste izgradnja igrališta i parka u Ruskom Selu. Radovi obuhvataju nekoliko faza gde su u jednom delu kolskog druma do seoskog bunara urađeni kompletni radovi na trim stazi, a za narednu godinu predviđeno je da ista bude posuta malč podlogom. Urađeno je sedam parking mesta i prilaz parku. Za narednu godinu očekuje se nastavak predviđenih radova koje je u potpunosti finansijski podržao Grad Kikinda. U okviru radova u prvoj fazi uloženo je više od 7 od predviđenih 30 miliona dinara. Ipak, kako vreme odmiče, tako se idejno rešenje o novom kutku za meštane Ruskog Sela polako i menja kaže Dušan Marjanović, predsednik MZ Rusko Selo:

-” Verujem da će taj iznos biti i viši od onog koji je i projektovan u samom startu. Tabla Ruskog Sela biće instalirana ispred samog parka u toku ove godine, a sldeće godine očekuje nas izgradnja dva nova igrališta – jedno za mlađi, a drugo za stariji uzrast i imaćemo plato za one koji vole da svoje vreme provode rekreativno – odnosno fitnes na otvorenom. Sprave za jedno dečije igralište koje će biti po novim, modernijim standardima stigle su u prostorije Mesne zajednice, ali zbog finansijskih sredstava nismo još uvek u situaciji da i postavimo samo igralište tako da ćemo to prebaciti za narednu godinu. I pored teškoća koje su nas zadesile u ovoj godini našli smo na podršku, razumevanje i volju Grada da veliki kapitalni projekat i ugleda svetlost dana” – dodao je Marjanović.

U proteklom periodu u Ruskom Selu posađeno je oko 200 sadnica u parku. Pored toga Školske šume nikle su i u Iđošu, Topole, Novih Kozaraca i više lokacija u gradu:

-” U planu je da do kraja godine posadimo i u Nakovu Školsku šumu. Plan pošumljavanja za Grad je da na osnovu projekta koji smo dobili od Ministarstva zaštite životne sredine na potezu od Mokrina do Padeja zasadimo preko 15.000 zasdnica za šta je je Ministarstvo u toj nameni opredilo sredstva u iznosu od 12 miliona dinara” – prokomentarisao je Stevan Iličić, član Gradskog veća za ekologiju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *