May 8, 2021
aktuelno

Četvrti Memorijalni izviđački skup na Starom jezeru – Kikinda Online News

U sklopu održavanja centralne kikindske manifestacije “Dani ludaje”, na Starom jezero je, po četvrti put upriličen Memorijalni izviđački skup “Braca Ziramov”. Inicijativa za organizovanje Memorijala započeta je još 2015. godine sa idejom da se izviđači sećaju svog poznatog člana:

-” Tada se okupljaju ekipe iz Srbije i regiona, kako gde, i družimo se i takmičimo u izviđačkim i drugim aktivnostima. Prošle godine ugostili smo 350 gostiju, a ove godine iako je bilo najave da će nam stići gosti iz Hrvatske i Crne Gore, sve je to palo u vodu zbog epidemiološke situacije. Ipak, da bi održali tradiciju rešili smo da se okupimo barem jedan dan i da kroz neku aktivnost i igru, obeležimo, kako bi narednu godinu dočekali u nadamo se lepšim okolnostima i uslovima” – rekao je starešina izviđačkog odreda “Proka S Plavi” Radovan Santovac.

Memorijalni izviđački skup otvorio je gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač koji je tom prilikom pozdravio sve prisutne izviđače i rekao im da će Grad Kikinda uvek pružati podršku prilikom realizovanja svojih aktivnosti:

-” Čestitao bih organizatorima koji su smogli snage da nastave kontinuitet Memorijala. Izviđači će se danas družiti, oprobati se u određenim veštinama i provešće jedan lep i kvalitetan dan. Navikli smo da svake godine ovde imamo mnogo više učesnika nego što slučaj ove godine, a Grad Kikinda nastaviće da podržava ovaj izviđački pokret i nadamo se da će u narednom periodu, za sledeće “Dane ludaje” po peti put biti realizovan Memorijal na još većem nivou” – nadovezao se Lukač.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *