May 9, 2021
aktuelno

Izložba “Preporod” u Kulturnom centru – Kikinda Online News

U okviru 35. manifestacije “Dani ludaje” u Galeriji kikindskog Kulturnog centra otvorena je izložba “Preporod”. Radovi su nastali na prošlogodišnjoj kinesko srpskoj koloniji zajedničkim radom 18 slikara iz Srbije i Kine u organizaciji KCK i društva “Bela kutija” iz Pekinga.

-” Nakon 14 meseci sada smo smo u prilici da otvorimo izložbu slika srpskih i kineskih umetnika. Bila je prelepa kolonija i lepo druženje sa dragim prijateljima, čekali smo Kineze da dođu da nam otvore izložbu, međutim, zbog svima nama poznatih okolnosti oni nisu danas u prilici da budu na otvaranju, a naš doprinos “Danima ludaje” je upravo ova izložba” – izjavila je Tanja Nožica, direktorica Kulturnog centra Kikinda. Milena Živkov, većnica za kulturu i obrazovanje GU Kikinda otvorila je izložbu i tom prilikom istakla važnost negovanja saradnje sa međunarodnim umetnicima:

-” Žao mi je što kineski umetnici danas nisu mogli da budu sa nama, ali isto tako mi je veoma drago što će naši sugrađani biti u prilici da i u narednim danima pogledaju ovu zanimljivu izložbu. Gradska uprava nastaviće da podržava svako kulturno dešavanje u našem gradu i moram primetiti da je sugrađanima nedostajalo ovako nešto i zato mi je posebno drago što sam večeras u prilici da budem sa vama” – dodala je Živkov.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *