May 9, 2021
aktuelno

Poklon koncert Zrenjaninskog kamernog orkestra povodom Evropske plakete časti gradu Kikindi- Kikinda Online News

Povodom dobijanja Plakate časti koja će sutra u Svečnoj sali Gradske kuće biti uručena Gradu Kikindi, u Narodnom muzeju u organizaciji Kulturnog centra i lokalne samouprave, Zrenjaninski kamerni orkestar poklonio je koncert našim sugrađanima ovim lepim povodom. Koncertu je prisustvovala zamenica gradonačelnika Kikinde Dijana Jakšić Kiurski izravši zadovoljstvo što je Parlamentarna Skupština Saveta Evrope odabrala jedini grad u Srbiji, grad Kikindu kao dobitnika ovog prestižnog Evropskog priznanja:

-” Time su praktično stvoreni svi uslovi da se Kikinda upiše kao jedini grad u Srbiji koji je nosilac ovako prestižne nagrade koja se dodeljivala u mnogim gradovima u Nemačkoj, Francuskoj, Italiji, Turskoj i Ukrajini. Inače Evropska nagrada Saveta Evrope je najprestižnija nagrada koja se dodeljuje gradovima širom Evrope još od 1955. godine i ima četiri nivoa. Prvi nivo obuhvata konkurisanje za Evropsku diplomu, potom za Zastavu i plaketu časti, a postoji i taj četvrti nivo kao najviši nivo ove nagrade, a to je Evropska nagrada uz koju još i sledi novčana nagrada od 20.000 evra” -napomenula je Jakšić Kiurski.

Roman Bugar, predsednik Zrenjaninskog kamernog orkestra kaže da je pravo zadovoljstvo nastupiti u Kikindi ovako lepim povodom:

-” Nama nije prvi put da gostujemo u Kikindi, a uvek kada nastupamo ovde vratimo se nasmejani, a pogotovo ovako velikim i važnim povodom za sam grad. Posebno nam je drago kada nastupamo u Kikindi, već smo svirali u ovoj sali pre nekoliko godina. Kikinda je lep grad Banata , tako da zaista punog srca dolazimo i gostujemo kod vas” – dodao je Bugar.

Prestižno priznanje Evropska plaketa časti biće uručeno Gradu Kikindi sutra tačno u podne u Svečanoj sale Gradske kuće, kada će se prisutnima i obratiti predstavnik Parlamentarne Skupštine Saveta Evrope.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *