May 9, 2021
aktuelno

Farbanjem ograde Dečjeg dispanzera, zaokružen projekat “Zajednici zajedno” – Kikinda Online News

Volonteri kompanije NIS i Gradske uprave ofarbali su danas ogradu Dečjeg dispanzera i time zaokružili jednogodišnji projekat “Unapređenje sistema primarne zaštite za decu i omladinu namenjen Gradu Kikindi”. Akcija je održana pod okriljem karavana društvene odgovornosti kompanije NIS. NJihovi volonteri obilaze zdravstvene ustanove širom Srbije, a za koje je ova kompanija namenila sredstva u okviru konkursa “Zajednici zajedno 2019.

-” U okviru programa “Zajednici zajedno” Kikindi je prošle godine opredeljeno 17 miliona dinara. Sredstva su namenski utrošena za sanaciju objekta Dečjeg i Školskog dispanzera i nabavku opreme, kao i ambulatnog vozila sa opremom za reanimaciju. Do kraja septembra saznaćemo i koji će projekat biti finansirani u okviru ovogodišnjeg konkursa “Zajednici zajedno”. Time će se nastaviti uspešna dugogodišnja saradnja NIS-a i Kikinde, koja evo traje već 11 godina” – izjavio je Saša Tanackov, član GV za privredu i investicije.

Kompanija NIS, ukazao je Tanackov, izdvojila je u prethodnom periodu i sredstva za izgradnju dečjeg igrališta u centru grada, ali i za rekonstrukciju velikog broja škola i vrtića.

Načelnica Dečjeg i Školskog dispanzera, dr Vesna Tomin, nema dilemu u pogledu svrsishodnosti projekta “Zajednici zajedno” za ustanovu na čijem je čelu:

– ” Zahvaljujući odobrenim sredstvima, dispanzer je rekonstrisan. Dobili smo i rampu za invalide, što je jedna od ključnih stvari za akreditaciju ustanove. Dopunili smo nedostajuću medicinsku opremu. U narednom periodu, bilo bi dobro da uredimo dvorište u delu gde je uklonjen deo starog objekta” – kazala je dr Tomin.

(Kikinda Online)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *