May 8, 2021
aktuelno

Otvoren drugi Fudbalski turnir za decu “Royal Cup” u Novim Kozarcima – Kikinda Online News

Na stadionu “Ilija Pantelić” u Novim kozarcima otvoren je drugi po redu Fudbalski turnir za decu “Royal Cup”. U odnosu na prošlu godinu kada je turnir okupio oko 40 ekipa, ove godine na turniru umesto najavljenih 100, učestvuje 55 ekipa, zbog poznate epidemiološke situacije. Turniru prisustvuju brojni mladi fudbalere iz raznih krajeva a sve prisutne je pozdravio i gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač.

-” Imamo 55 ekipa u šest godišta u dva dana. Prvog dana imamo generaciju od 2008. do 2012., a drugog dana imamo generaciju 2009., 2012. i 2013. Veoma je bitan razvoj fudbala za svu decu, i velika nam je čast što smo u prilici da ugostimo i FK “Čukarički” i “Crvenu zvezdu”, a tu su i naši prijatelji iz Kosovske Mitrovice” – rekao je predsednik Sportskih udruženja selekcija talentovanih fudbalera Zdravko Rauković.

Gradska uprava nastavlja sa uobičajnom praksom da podržava mlade talente i klubove na teritoriji grada:

-” Broj ekipa govori da je turnir kvalitetetan i da se prepoznao na šire, budući da je bilo zainteresovanih i iz inostranstva. Turnir Međunarodnog karaktera govori o interesovanju lokalnih klubova. Fudbal je sport broj jedan pogotovo kod muške populacije, svako dete ga voli i voli da ga igra. Želim svoj ovoj deci da sa ovih terena izađu kao pravi sportisti, a pre svega pravi ljudi” – ocenio je Dragan Pecarski, član GV za sport i omladinu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *