May 9, 2021
aktuelno

Etno-građansko društvo “Suvača” pobednik ovogodišnje manifestacije “Izađi mi na teglu” – Kikinda Online News

Najveći gastro karavan “Izađi mi na teglu” po peti put danas je boravio u našem gradu. Takmičenje u pripremanju najboljeg ajvara ove godine okupio je deset ekipa koji su uz varjače, kao obavezan rekvizit morali da nose i zaštitne maske i da poštuju sve preporučene zdravstveno-higijenske mere. Zlatnu medalju za najbolje pripremljen ajvar pripao je ekipi Etno-građanskog udruženja “Suvača”, drugo mesto osvojila je ekipa ” Jedinstva” dok se na trećem mestu našla ekipa udruženja “Sunačana jesen”. Pored mnogobrojnih nagrada, pobednici će se nadmetati i u velikom finalu u prestonici za najbolje pripremljen ajvar.

-” Bile smo zajedno, sve smo zajedno radile, tako da i nije bilo mnogo teško. Ipak, tajnu dobrog ajvara ne mogu da vam otkrijem. Već sada me hvata trema od finala u Beogradu, a potrudićemo se da taj ajvar bude isti kao ovaj današnji,pobednički, i da se sa peharom vratimo u Kikindu” – izjavila je Snežana Šošić ispred pobedničke ekipe.

Biljana Kikić, predsednica žirija i zamenica predsednika Skupštine grada kaže da nije bilo ni najmanje dileme da se radi o vrhunskom kvalitetu ajvara, pa je iz tog razloga i bilo teško odabrati najbolji:

-” Izuzetno sam zadovoljna što sam mogla da prisustvujem ovolikom obilju pozitivne energije. Zahvalila bih se organizatorima na savršenoj organizaciji koji su vodili računa o svakom segmentu bezbednosti učesnika, tako i samih posetilaca. Ovu energiju treba doživeti, to su sve dugogodišnji učesnici koji su se već jako dobro izverzirali. Nijanse su određivale pobednika, ali smo jednoglasno doneli odluku i mislim da nismo pogrešili u rangiranju” – napomenula je Kikić.

Ljiljana Vukotić, organizatorka manifestacije kaže da je uprkos brojnim izazovima ista uspela da bude realizovana i organizovana na način na koji to epidemiološka situacija u zemlji i dozvoljava:

-” Uspeli smo da dobijemo odobrenje za organizaciju same manifestacije u skladu sa svim preventivnim i preporučenim merama kojih su se Kikinđani itekako pridržavali. Ove godine nažalost morali smo da ograničimo broj ekipa zbog manjeg broja ljudi, a prvoplasirana i drugoplasirana ekipa ove godine ima tu privilegiju da se takmiči na velikom finalu 10. oktobra u Beogradu” – dodala je Vukotić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *