May 9, 2021
aktuelno

Četrnaesti “Mamutfest” u Kikindi – Kikinda Online News

Uprkos brojnim problemima i izazovima u jeku aktuelne epidemiološke situacije, u Narodnom muzeju nastavljena je lepa tradicija, odnosno obeležavanje i rođendana i manifestacije posvećena mamutici Kiki. Otvaranju “Mamutfesta” prisustvovao je gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač, Dragan Pecarski član GV za sport i omladinu i Milena Živkov, većnica za kulturu i obrazovanje:

-” Ove godine odlučili smo da obeležimo “Mamutfest” jednodnevnim aktivnostima u trajanju od 10 do 18 časova i ta aktivnost obuhvata radionice sa nekoliko punktova gde deca rešavaju zadatke , a s obzirom na ograničen broj učesnika na ukupno 50 za prostor celog Muzeja, radionice su osmišljene tako da deca mogu da se zadrže najduže do sat vremena kako bi deca mogla da reše zadatke i da se zabave u Muzeju. Najvažnije nam je da bude bezbedno, za broj posetilaca od 50 garantujemo bezbednost a i preduzete su sve mere bezbednosti” – izjavila je direktorica Narodnog muzeja Kikinda Lidija Milašinović.

-“ Jako mi je drago što se uprkos celokupnoj situaciji u zemlji od 2007. godine održava “Mamutfest”, doduše, ovog puta u malo izmenjeom obliku i drugačije nego što su naši sugrađani navikli. Ono što je meni drago jeste da je u pitanju dečija manifestacija i vidi se da su deca uželela ovakvih programa i izuzetno mi je drago što sam u prilici da podelim svoju radost sa njima” – dodala je Milena Živkov, većnica za kulturu i obrazovanje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *