May 18, 2021
aktuelno

Nakon šest meseci pauze, ponovo radi “Naša kuća” – Kikinda Online News

Centar za pružanje usluga socijalne zaštite “Naša kuća”, nakon šest meseci pauze ponovo radi sa svojim korisnicima. Cecilija Šajber, direktorica Centra kaže da je korisnicima jako važan elemenat druženja, te tako oni svoje vreme provode ukrašavajući plodove jeseni u susret jubilarne 35. kikindske manifestacije “Dani ludaje”:

-” Mi smo pre svega socijalna ustanova, i našim korisnicima jako je važan taj elemenat druženja, pa smo zato na tome i insistirali da se to što pre desi. Nismo krenuli u punom sastavu, trenutno u Centru boravi između 12 i 15 korisnika dnevno, imamo nekoliko novih korisnika, što znači da se dobar glas daleko čuje i krećemo da širimo našu porodicu. Radi se u grupama i na otvorenom” ocenila je Šajber usput napominjući da ustanova sa korsnicima funkcioniše u skladu sa poštovanjem svih propisanih zdravstvenih i drugih higijenskih mera:

-” Ono što je za nas najvažnije jeste da su naši korisnici zdravi, da mogu da se uključe u kolektiv i to su roditelji na roditeljskom sastanku, a i u pismenoj formi morali da nam potvrde, kao i da korisnici mogu da nose maske, i da poštuju sve mere, odnosno da dozvoljavaju da im se meri telesna temperatura, da vrše redovnu dezinfekciju ruku i da tu rutinu sami usvoje. Iz prva nismo očekivali da će to ići baš najbolje, ali se ispostavilo da je taj deo socijalizacije jako važan i da su oni sami prihvatili to, a sve u želji da dođu i da se druže sa svojim drugarima” – dodala je Šajber.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *