May 8, 2021
aktuelno

Milivoj Linjački imenovan za načelnika Severnobanatskog upravnog okruga – Kikinda Online News

Rešenjem Vlade Republike Srbije koje je doneto 27. avgusta tekuće godine dosadašnji član Gradskog veća, Milivoj Linjački postao je novi načelnik Severnobanatskog upravnog okruga. Linjački je došao na mesto Nikole Lukača koji je do skora obavljao tu funkciju, a koji se sada nalazi na mestu gradonačelnika grada Kikinde.

Prilikom primopredaje dužnosti, novi načelnik Okruga Milivoj Linjački istakao je da je njegov prethodnik, aktuelni gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač postavio visoke standarde u funkcionisanju ovog tela:

-” Za mene će biti izazov da taj nivo rada i dostignem i održim. Trudiću se da zadržim taj nivo rada budući da Severnobanatski upravni okrug obuhvata pet opština i jednu lokalnu samoupravu sa statusom grada. To je zaista veliki teren i očekuje me mnogo obaveza, a ja ću se truditi da opravdam poverenje koje mi je ukazano postavljanjem na ovu poziciju. Već naredne nedelje imam dogovorene sastanke sa svim predstavnicima opština, da vidim šta su njihovi strateški projekti, šta bi bilo dobro da se uradi, a sve sa ciljem da se poprave životi ljudi u tim lokalnim samoupravama” – rekao je Linjački.

Gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač čestitao je novom načelniku Okruga i tom prilikom naveo da veruje da će Linjački dobro i temeljno obavljati funkciju na koju je postavljen te da će u Gradu Kikindi imati najveću podršku:

-” Dosadašnji realizovani projekti u svim lokalnim samoupravama Severnobanatskog okruga su rezultat našeg zajedničkog rada. Smatram da će Milivoj Linjački svojim angažovanjem, idejama i marljivošću opravdati poverenje koje mu je ukazano” – ocenio je Lukač usput dodajući da će svi predviđeni projekti u narednom periodu biti i realizovani, a isti obuhvataju rekonstrukciju mosta na Tisi kod Ade, kao strateški važna tačka kako za sam grad Kikindu, tako i za Adu, Čoku, Novi Bečej i druge opštine i izgradnja obilaznica oko Sente i Čoke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *