May 18, 2021
aktuelno

35. manifestacija “Dani ludaje” ove godine u drugačijem izdanju – Kikinda Online News

Na osnovu preporuka Kriznog štaba Republike Srbije i lokalnog štaba za vanredne situacije grada Kikinde, doneta je odluka da jubilarni 35. “Dani ludaje” budu obeleženi 19. septembra, ali zbog epidemiološke situacije, na nešto drugačiji način nego što je to bio slučaj prethodnih godina:

Foto: Grad Kikinda Kancelarija za turizam

-” Obzirom da je reč o jubileju koji ne smemo da zaboravimo i da ga ne obeležimo, dogovoreno je da će centralni program biti merenje najdužih i najtežih bundeva, koje je od samog početka manifestacije i pokrenulo njeno obeležavanje. Uz merenje bundeva, ako epidemiološka situacija to bude dozvolila, planirano je da bude održan i Banatski fruštuk, na način na koji to bude moglo da se obeleži. Postoje događaji koji mogu da idu uz ovu priču, a ne zahtevaju na ovaj način praćenje epidemiološke situacije, a to je konkurs za likovne i video radove koji će biti prosleđen svim kikindskim osnovnim i srednjim školama, a za video materijale đaci mogu i na mađarskom jeziku da konkurišu sa svojim radovima na temu ludaje, i organizovaćemo konkurs za najlepše urađen izlog. Na taj način želeimo da stavimo akcenat u našem gradu, da se svi osećamo svečano, da oko nas bude takvo okruženje da se svi radujemo tom danu, a konačnu odluku o održavanju “Dana ludaje” na kraju će dati epidemiološka situacija” – izjavila je Jasmina Milankov ispred Odseka za razvoj poslova grada Kikinde izražavajući nadu da će ipak moći da se na dostojanstven način obeleži 35. godina postojanja najpoznatije kikindske manifestacije.

Najteža bundeva na prošlogodišnjoj manifestaciji bila je teška blizu 640 kilograma, dok je najduža tikva duža od 3,5 metra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *