May 8, 2021
aktuelno

Smanjen broj hospitalizovanih pacijenata u Opštoj bolnici – Kikinda Online News

Prema rečima direktora Opšte bolnice Kikinda dr Mirka Stojisavljevića za lokalnu TV Kikindu, u proteklom periodu broj hospitalizovanih pacijenata u kikindskoj Opštoj bolnici je smanjen. 14. avgusta bilo je devet kovid pozitivnih pacijenata koji su smešteni na hospitalizaciju, a u razdoblju od 15. do 17. avgusta, broj hospitalizovanih nije bio veći od 11. Svi pacijenti koji se leče u Opštoj bolnici u Kikindi su dobrog opšteg stanja, a od 11 hospitalizovanih, samo je jedna osoba ženskog pola, deo pacijenata koristi kiseoničku potporu, a ono što je zajedničko svim hospitalizovanim pacijentima je jednostrana ili obostrana upala pluća:

-” Broj hospitalizovanih pacijenata se ne povećava, a broj pregleda u Febrilnoj ambulanti je u zadnjih nedelju dana deset i ispod deset. Situacija je relativno stabilna, ali se nikada ne zna kada može doći do kontakta, uvek može da se napravi kiks, nepažnja i da imamo ponovno povećanje kovid pozitivnih pacijenata, ali za sada je ta situacija dosta dobro. Početak nove školske godine je period kada se očekuje porast novog broja obolelih, jer ma koliko god se mi čuvali i pridržavali, uvek postoji kiks da se neko zarazi, ali se iskreno nadam da će pridržavanjem svih ovih mera koje stalno ponavljamo da se to održi na nižem nivou i nadamo se da će biti bolje” – izjavio je Stojisavljević za lokalnu TV Kikindu.

Prema poslednjem preseku broj potvrđenih slučajeva u Srbiji od virusa korona je 108 od 9.186 građana koji su testirani u poslednja 24 sata. Hospitalizovano je 1.507 osoba, a na respiratorima se nalazi 64 osoba. Nažalost, od poslednjeg izveštaja registrovana su 4 nova smrtna slučaja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *