May 8, 2021
aktuelno

Nova žrtva virusa korona u Kikindi: preminula pedesetdevetogodišnja sugrađanka- Kikinda Online News

Uprkos borbi medicinskog osoblja kikindske Opšte bolnice, juče je preminula pedesetdevetogodišnja pacijenktinja koja se deset dana nalazila na respiratoru. Sedma po redu žrtva covid infekcije od početka epidemije u martu mesecu, osim korona virusa imala i druga pridružena oboljenja izjavio je za lokalnu TV Kikindu direktor Opšte bolnice Kikinda dr Mirko Stojisavljević:

-” Reč je o relativno mladoj osobi, ali sa komorbiditetima poput dijabetesa, loših krvnih sudova, ranije je imala šlog, pa je bilo dosta teško stanje i u zadnjih dan dva su počeli i bubrezi da otkazuju, i nažalost, nije se izvukla.

Broj pregleda u Kovid ambulanti Opšte bolnice i dalje ne jenjava:

-” Juče ujutru ih je bilo deset, a danas šesnaest. Taman se obradujemo da se to malo smiruje, da je broj pacijenata koji posećuje Feebrilnu ambulantu manji, međutim, onda nas iznenade novooboleli, tako da još uvek ne možemo da kažemo da je situacija bolja” – izjavio je direktor ove zdravstvene institucije za lokalnu televiziju Kikinda, navodeći da je zaključno sa današnjim danom u kikindskoj opštoj bolnici hospitalizovano ukupno 28 kovid pozitivnih pacijenata kao i da trenutno najmlađa kovid pozitivna pacijenktinja ima svega 18 godina, a najstarija 84 godine.

U poslednja 24 sata u Srbiji je testirano 9.590 osoba, od kojih je 287 pozitivno. Hospitalizovano je 3.430 pacijenta, na respiratoru se nalaze 143 osoba, a u protekla 24 sata u našoj zemlji preminulo je još sedam osoba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *