May 8, 2021
aktuelno

Četvrta žrtva virusa korona u Kikindi: Preminula 84-godišnja žena-Kikinda Online News

Broj hospitalizovanih pacijenata u kikindskoj Bolnici trenutno je u blagoj stagnaciji, odnosno broj pacijenata se ne smanjuje niti se drastično povećava, a klinička slika svih 31 hospitalizovanih pacijenata koji se trenutno leče u Opštoj bolnici Kikinda je sada nešto bolja. To je za lokalnu TV Kikindu izjavio direktor Opšte bolnice Kikinda dr Mirko Stoisavljević:

Foto: TV Kikinda/screenshot

– ” Jedna osoba koja se nalazila na respiratoru, za nijansu je bolje nego ranije. Broj hospitalizovanih pacijenata varira između 25 do 30 i to su uobičajne brojke oko kojih se vrtimo. Juče je bilo oko 17 pregleda u Febrilnoj ambulanti Opšte bolnice Kikinda što nije ništa neuobičajno, a ono što je ohrabrujuće jeste da su sada pacijenti za nijansu lakši u odnosu na prvi talas. Po poboljšanju kliničke slike pacijente šaljemo dalje na kućno lečenje uz terapiju i kontrolu kod izabranog lekara” – izjavio je direkor Opšte bolnice Kikinda dr Mirko Stoisavljević za TV Kikindu. U drugom naletu virusa korona, tokom vikenda preminula je i četvrta žrtva virusa kovid 19:

-” Reč je o pacijentkinji koja ima slovenačko osiguranje, starosti oko 84 godine, a osim korone, ona je imala i pridružena oboljenja – srčane slabosti i dijabetes” – izjavio je direktor Bolnice za lokalnu kikindsku televiziju.

Prema poslednjim zvaničnim podacima sa sajta covid19.rs u Srbiji je danas do 15 časova od 9.817 testiranih građana, 379 pozitivno na korona virus. Hospitalizovano je 4.531 pacijenata, na respiratorima se nalazi 156, a nažalost u poslednja 24 sata preminulo je još osam osoba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *