May 9, 2021
aktuelno

Stigla dva nova putnička vozila za Patronažnu službu – Kikinda Online News

Gradonačelnik Kikinde Pavle Markov uručio je ključeve danas za dva putnička automobila Patronažnoj službi koja su u ovom trenutku preko potrebna. Grad Kikinda za ovu godinu pripremio je veliki projekat iz oblasti populacione politike koji je realizovan u saradnji sa Kabinetom Ministarstva bez portfelja zadužen za demografju i populacionu politiku, a današnjim uručenjem ključeva realizovan je prvi od predviđenih tri programa čija je ukupna vrednost 13 miliona dinara, od čega je 11 miliona dinara obezbeđeno od strane Ministarstva bez portfelja, dok je ostatak sredstava izdvojen iz budžeta lokalne samouprave.

-” Svi vrlo dobro znamo koliko je Patronažna služba važna i kakvu ulogu ima u prvim danima roditeljstva , što za bebe, što za roditelje i na ovaj način želeli smo da unapredimo rad same Službe. Mislim da sa dvoje novih vozila možemo da kažemo da ulazimo u više standarde što se tiče rada same službe i nastavićemo dalje sa ovakvim projektima. Drugi program koji će biti realizovan u okviru ovog velikog projekta u najvećem delu se odnosi na pet savetovališta što je za nas i novitet u tom smislu jer je obezbeđeno više od 2 miliona dinara kako bi se realizovalo sve ono što je bitno za roditeljstvo, za one koji postaju roditelji i kroz unapređenje samog roditeljstva. Dalji program odnosi se na infrastrukturu jer želimo da Kikinda u narednom periodu bude prepuna novih igrališta. U oktobru će biti otvoreno novo igralište na terenima na Starom jezeru” – izjavio je gradonačelnik Kikinde Pavle Markov.

Direktorica kikindskog Doma zdravlja dr Biljana Marković zahvalila se lokalnoj samoupravi koja uvek sa posebnom pažnjom prati potrebe zdravstvene zaštite u našem gradu:

-” Veliku zahvalnost dugujemo lokalnoj samoupravi koja uvek prepoznaje naše realne potrebe. Ova dva putnička vozila došla su nam baš u pravo vreme, kada su iz upotrebe povučena dva automobila iz patronaže i još dvoje koje su u kvaru – jedno vozilo ne može da se popravi a na drugom je pričinjena velika šteta” – izjavila je dr Marković.

Glavna sestra Patronažne službe Olivera Vučković Popov kaže su putnička vozila od izuzetnog značaja za sam rad službe, jer bez istih ne bi mogli da funkcionišu:

-” Nekada je Patronaža radila biciklom i pešice, međutim, u protekle četiri godine uspeli smo da dobijemo automobile koji su bili izuzetno stari, dva stojadina i jedno vozilo marke punto, i svaki put kada kolegince trebaju da krenu na teren, bila sam u strahu da li uopšte da kreću ili ne. Baza nam je u Kikindi, ali osim grada, pokrivamo i devet sela, godišnje obilazimo 500 beba, a svaka beba minimalno ima pet poseta. Ovi automobili će nam zaista mnogo značiti u daljem radu” – završava Vučković Popov.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *