May 9, 2021
gradske vesti

28 kovid pozitivnih pacijenata hospitalizovano u kikindskoj Opštoj bolnici – Kikinda Online News

Kapaciteti Infektivnog odeljenja kikindske Opšte bolnice prevaziđeni su prethodnih dana kada je deo pozitivnih pacijenata na koronavirus prebačen na Interno odeljenje, a ukupan broj pacijenata koji su do današnjeg dana hospitalizovani iznosi 28. U toku jučerašnjeg dana uzeti su brisevi od još četiri pacijenata i na njihov rezultat se još uvek čeka. Za sada ni jedan sugrađanin nije priključen na respirator i stanje tih pacijenata za sada je stabilno. To je za lokalnu TV Kikindu izjavio i potvrdio direktor kikindske Opšte bolnice dr Mirko Stojisavljević:

-” To svakako ne znači da u nekom trenutku ne može da dođe do pogoršanja. Pacijente koji imaju negativan rezultat prebacujemo na drugi deo Internog odeljenja koje ne pripada kovid pozitivnom i onda je i odnos prema zaštitnoj opremi drugačiji. U prvom naletu virusa bilo je više starijih pacijenata, a sada su među obolelima građani srednje životne dobi, mada ima i mlađih. U odnosu na prvi nalet, sada od virusa korona mogu da se inficiraju i deca i najstariji” – izjavio je Stojisavljević za lokalnu TV Kikindu navodeći da je za lečenje kovid pacijenata u ovoj zdravstvenoj instituciji spremljeno 150 ležajeva raspoređeno na Infektivnom odeljenju, celokupnom trećem spratu Bolnice, kao i na Onkološkom i Hiruškom odeljenju. Kako TV Kikinda dalje navodi, među obolelima za sada nema dece, iako se čekaju rezultati tri uzeta uzorka, a jedno dete koje je bilo smešteno na Infektivnom odeljenju kikindske Opšte bolnice otpušteno je u petak.

Prema podacima sa sajta covid19.rs do danas u 15 časova od 8.349 testiranih građana, 359 pacijenata pozitivno je na korona virus. Nažalost, u protekla 24 časa preminulo je još deset osoba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *