May 9, 2021
aktuelno

Epidemiološka situacija u Vojvodini i dalje nepovoljna, najkritičnije u Novom Sadu-Kikinda Online News

Epidemiološka situacija u Vojvodini i dalje je nepovoljna sa tendencijom porasta broja zaraženih virusom covid-19, saopšteno je iz Pokrajinskog kriznog štaba u Novom Sadu. U pretekla 24 časa u Vojvodini su preminule još dve osobe.

U Vojvodini trenutno ima više od 1.600 aktivnih slučajeva infekcije, a najteža situacija trenutno je u Novom Sada gde je od ukupnog broja, čak polovina registrovana upravo u tom gradu uz povećanje broja hospitalizovanih osoba u ukupno sedam kovid bolnica u Vojvodini.

U Kliničkom centru Vojvodine trenutno su smeštena 254 pacijenta od kojih je 161 iz Novog Sada” rekao je Igor Mirović predsednik Pokrajinske vlade dalje navodeći da su obezbeđeni medicinska oprema i PCR-aparati za testiranje uzoraka u gotovo svim zavodima za javno zdravlje u celoj Vojvodini.

Pored testiranja u Instititu za javno zdravlje Vojvodine i Kliničkom centru Vojvodine, testiranje se može obaviti i u Kikindi, Somboru, Zrenjaninu, Subotici, Pančevu i Sremskoj Mitrovici.

Na rezultate testiranja u Vojvodini ne čeka se duže od dvadeset četiri časa” istakao je Mirović.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković upozorio je da su kapaciteti Opšte bolnice u Pančevu popunjeni, dok u ostalima bolnicama ima još mesta, ali ne i zadugo, ukoliko se nastavi trend porasta novoobolelih od virusa kovid 19.

Prema poslednjem preseku, do danas u 15 časova od 9.183 testiranih, 383 građana pozitivno je na koronavirus objavljeno je na sajtu Ministarstva zdravlja. Hospitalizovano je 4.662 pacijenata, na respiratorima se trenutno nalazi 177 osoba, a od posledica infekcije virusa kovid 19 u protekla 24 časa preminulo je još 13 osoba.

Foto: Beta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *