May 9, 2021
aktuelno

Moguć elektronski upis učenika u prvi razred SSŠ ,,Miloš Crnjanski” školske 2020/2021. godine-Kikinda Online News

Prvi upisni krug učenika u prvi razred SSŠ ,,Miloš Crnjanski” obaviće se 9. i 10. jula od 8 do 15 časova, dok će se drugi upisni krug održati 13. jula od 8 do 15 časova. Učenici se mogu upisati na jedan od ova dva načina: elektronski (od kuće) – korišćenjem informacionog sistema eUpis na Portalu eUprave. U tom slučaju se dokumenta potrebna za upis dostavljaju školi direktno iz baze, što znači da nije potrebno dolaziti u školu niti donositi nikakva dokumenta. Obavezno je uraditi lekarski pregled, ali nije potrebno donositi potvrdu . Ako želite da se upišete elektronskim putem, potrebno je da roditelj/staratelj otvori nalog na sajtu eUprava pre 9. jula ili neposredno u školi – donošenjem potrebnih dokumenata u Školu. U slučaju da se đaci odluče za ovaj način upisa, potrebno je poneti sledeća dokumenta: prijavu za upis u školu, koja može već biti popunjena, a ukoliko to nije učinjeno popunjavanje prijave može da se izvrši prilikom samog upisa i ista mora biti potpisana od strane roditelja ili staratelja, uverenje o položenom završnom ispitu i originalno svedočanstvo o završenom osnovnom obrazovanju i vaspitanju, izvod iz matične knjige rođenih kao i lekarsko uverenje o ispunjavanju zdravstvenih uslova za upisani obrazovni profil.

Pozivaju se đaci koji su prema upisnom raspodelom raspoređeni u ovu obrazovnu instituciju, a kojima nedostaje neki od dokumenata da dođu u predviđenom terminu za upis da kako bi predali popunjenu prijavu za upis. Nedostajuća dokumenta mogu se dostaviti i kasnije.

Prilikom neposrednog upisa obavezno je poštovati zaštitne mere protiv zarazne bolesti kovid-19: korišćenje zaštitne opreme (sredstva za dezinfekciju, zaštitne maske), držanje međusobne udaljenosti od 2m, pranje ruku, dezinfekcija i drugo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *