May 18, 2021
aktuelno

Nove epidemiološke mere u Kikindi: Ograničen rad kafića, zabrana okupljanja u zatvorenom do 50, a na otvorenom do 100 lica-Kikinda Online News

Usled očekivanog pogoršanja epidemiološke situacije u Kikindi, izazvane virusom kovid 19, donete su nove mere u cilju njegovog daljeg suzbijanja. Nove mere lokalnog Štaba za vanredne situacije obuhvataju zabranu okupljanja u zatvorenom do 50, odnosno do 100 na otvorenom uz poštovanje svih zdravstvenih preporuka kao i održavanja fizičke distance i nošenja maski. Novim merama ograničen je i rad kafića i ugostiteljskih objekata u vremenskom intervalu od 06 do 23 časa, u šta spadaju i otvorene bašte kafića uz obavezno održavanje rastojanja između stolova na jedan i po metar u svakom pravcu. Prehrambenim objekatima, u zavisnosti od veličine ograničen je broj kupaca, pa tako na površini od 4 kvadrata ne može biti više od jednog lica. Rad Gradske pijace organizovan je tako da prodavci i kupci obavezno nose zaštitne maske kao i sprečavanje grupisanje lica. Celokupno osoblje JP ,,Autoprevoza” mora da nosi maske i da na adekvatan način organizuje svoj režim rada sa putnicima. Na bazenima SC ,,Jezero” ograničen je broj kupača – do 500 u Kikindi, odnosno 250 u Banatskom Velikom Selu uz poštovanje svih mera nadležnih zdravstvenih institucija zbog osnovane sumnje stručnjalka na širenje virusa i u okviru samih bazena. Svim privrednim subjektima izdat je nalog da svoj rad organizuju u zatvorenim prostorijama uz obavezno nošenje zaštitnih maski i uz održavanje fizičke distance od 1,5 metar među licima. Broj korisnika frizerskih, kozmetičkih salona i salona lepote mora biti organizovan tako da rastojanje između dva korisnika bude najmanje dva metra, kao i korisnicima teretana i fitnes centara. Broj lica u sportskim kladionicama može najviše biti do deset, uz održavanja rastojanja i izdate mere. Takođe, izdat je nalog za dezinfekciju svih javnih površina, zdravstvenih i svih ostalih  ustanova.

Gradonačelnik Kikinde i komandant lokalnog Štaba za vanredne situacije Pavle Markov, istakao je da će do kraja nedelje biće izvršena detaljna procena epidemiološke situacije u gradu i u zavisnosti od stanja, biti donete i potencijalne nove mere:

-” Ovo je deo mera koje smo danas doneli. Ja bih samo želeo da još jednom apekujem na sve sugrađane da se suzdrže od svega što doprinosi ka širenju virusa kovid 19. Bez obzira što i u ovim merama postoji i dalja mogućnost da se ljudi okupljaju, uz održavanje rastojanja, naša preporuka je da ono što se ne mora i što nije toliko neophodno, a što služi u svrhu zabave da se izbegava, jer život je najvažniji i želimo da naša Kikinda izađe na najbolji mogući način iz ovog problema” – izjavio je Markov.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *