May 9, 2021
aktuelno

,,Crvenkapa” u nedelju na ,,Lanetovoj” sceni, priprema se nova lutkarska predstava ,,Moj drug policajac”-Kikinda Online News

U nedelju, 5. jula u termina od 17 i 19 časova na letnjoj sceni jedinog kikindskog dečijeg pozorištanceta ,,Lane“ biće izvedena predstava ,,Crvenkapa“ čiju režiju potpisuje Aleksandar Maletin. Osim toga, glumci kikindskog dečijeg teatra vredno rade na novoj, lutkarskoj predstavi pod nazivom ,,Moj drug policajac“ koja bi nakon premijerne izvedbe u Vrbasu, a ukoliko uslovi i još uvek aktuelna situacija u zemlji to dozvole, trebala da bude izvedena i na omiljenoj kikindskoj dečjoj sceni.

Predstavu je finansiralo Ministarstvo unutrašnjih poslova i grad Vrbas:

-“ Tekst za lutkarsku predstavu radila je Sanja Petkov, scenografiju Miloš Vujić, dok su za izradu lutki zaduženi Peđa Popović i Milan Vujić. Očekujem da će ovo zaista biti jedna lepa predstava, još pre par meseci smo počeli sa čitalačkim probama, pa nas je zadesila korona, pa smo i tu morali malo da stanemo, ali smo za to vreme realizovali radio drame. Sada smo ponovo, po ukidanju vanrednog stanja prionuli na posao i očekujemo u toku jula meseca da premijera prvo izađe u Vrbasu, a potom u Kikindi. Ako vreme i situacija dozvoli, nadam se da će predstavu pogledati veći deo Srbije, i da ćemo imati lepu prolaznost sa predstavom. Zlatna nit same predstave jeste potreba da razbijemo strah kod dece da se plaše policajaca, i da ukažemo da oni nekada zaista mogu da nam budu od pomoći, pogotovo kada si dete. Osim policajca, u predstavi igraju i veštica, dvoje dece, pas, ptica uz mnoštvo drugih ptičica i drugih scenskih efekata. Reč je o zaista šarenolikoj predstavi koja nosi lepu poruku“- izjavio je glumac i direktor dečijeg pozorišta ,,Lane“ Aleksandar Maletin.

Od srede, 1. jula dečije pozorište ,,Lane” vrši upis novih članova u školicu glume i školicu baleta:

-” Prijem novih, najmlađih članova počinjemo već od sutra. Prvo što kreće, preko dana to je upis dece u školicu baleta, gde će časove baleta držati diplomirana balerina Jovana Banić od 18 časova, a školicu glume radiće glumci dečijeg pozorišta ,,Lane” od 19 sati pa ovim putem pozivamo svu decu koja vole pozorište i koja su zainteresovana da svoje vreme provedu kvalitetno, neka dođu kod nas“- dodao je Maletin.

Dodatne informacije zainteresovani roditelji mogu dobiti putem brojeva telefona 060-02-47-048; i 064-15-89-314; 060/39-74-373.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *