May 8, 2021
aktuelno

Srpska napredna stranka u Kikindi na izborima odnela pobedu sa 62,5 odsto-Kikinda

Na osnovu 60 odsto obrađenih podataka Srpska napredna stranka u Kikindi osvojila je 62,5 odsto glasova na lokalnim izborima čime je praktično i osvojila apsolutnu većinu u lokalnom parlamentu. Na pokrajinskoj listi za SNS glasalo je 64% biračakog tela. Predsednik Gro SNS Pavle Markov izjavio je da Kikindu u narednom periodu očekuje mnogo posla kako bi naš grad postao grad budućnosti:

-” Data je jedna ogromna podrška našoj listi, podrška kakvu niko verovatno do sada nije imao. Kikinda je u potpunosti dala podršku listi Aleksandra Vučića i celokupna podrška rezultat je našeg predsednika i politike koju on vodi. Zahvalio bi se svim našim članovima i simpatizerima na velikom radu u prethodnom periodu kao i svim našim sugrađanima koji su u velikom broju izašli na izbore. Nama sada predstoji da razmišljamo o budućnosti našeg grada, Kikindu očekuju veliki izazovi u narednom periodu. Ovaj naš rezultat svakako nećemo zloupotrebiti, već ćemo se truditi da mnogo opreznije radimo u budućnosti”- izjavio je Markov.

Podaci Gradske izborne komisije govore da je izlaznost 56,63 odsto birača , odnosno 48.911 upisanih građana sa pravom glasa. Glasalo se na 60 biračkih mesta, odnosno 35 u gradu i 25 u selima. U lokalni parlament ulaze SPS, SPAS Aleksandar Šapić, SVM, Vojvođanski front i Metla 2020.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *