May 8, 2021
aktuelno

VŠSSOV u Kikindi odobrena sredstva po Konkursima Pokrajinskog sekretarijata za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost-Kikinda Online News

Po javnom konkursu za finansiranje razvojnoistraživačkih projekata visokih škola strukovnih studija s teritorije AP Vojvodine u 2020. godini Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost zaključio je Ugovor sa Školom o finansiranju projekta pod nazivom „Uticaj roditelja i vaspitača na formiranje tolerancije kod dece predškolskog uzrasta” u skladu sa Prijavom projektnog zadatka, kao i određivanje uslova korišćenja sredstava. Istraživanje se bavi ispitivanjem uloge roditelja i vaspitača u formiranju tolerancije kod dece predškolskog uzrasta, imajući u vidu njihov značaj kao faktora socijalizacije u postupku sticanja stavova i vrednosti, putem identifikacije, kao i preko delovanja drugih oblika socijalnog učenja. Rukovodilac projekta je dr Jelena Mićević Karanović, prof., a istraživački tim čine: dr Jelena Mićević Karanović, dr Milanka Maljković, dr Angela Mesaroš Živkov, dr Dragana Malešević, mr Srbislava Pavlov, Tanja Brkljač, master.

Po javnom konkursu za sufinansiranje obrazovnih programa i projekata ustanova visokog obrazovanja čiji je osnivač Autonomna Pokrajina Vojvodina Školi su odobrena sredstva za štampanje monografije „Identifikovanje i podsticanje darovitosti dece predškolskog uzrasta“ .
Po Konkursu za sufinansiranje tekućih popravki i održavanje objekata i opreme ustanova visokog obrazovanja čiji je osnivač Autonomna Pokrajina Vojvodina Škola je dobila sredstva za prilaznu rampu za osobe sa invaliditetom. Po Konkursu za sufinansiranje nabavke mašina,opreme i nematerijalne imovine u ustanovama visokog obrazovanja čiji je osnivač Autonomna Pokrajina Vojvodina odobrena su sredstva za interaktivni internet portal i softver.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *