May 18, 2021
aktuelno

Aleksa Konstantinov na prijemu kod gradonačelnika: “Kikinda mi je prva u srcu” -Kikinda Online News

Jedan od sigurno najboljih ambasadora našeg grada u svetu je Aleksa Konstantinov, koji je pre par godina u potrazi za novim znanjima i usavršavanjima napustio zemlju. Nakon što je završio Matematičku Gimnaziju u Beogradu, pokupio svetske medelje i nova znanja odmah potom zaslužio je vrednu i značajnu stipendiju čuvenog MIT Univerziteta u Bostonu, gde je krajem maja meseca ove godine i diplomirao. Tim povodom, Aleksu je danas u svom kabinetu ugostio gradonačelnik Kikinde Pavle Markov:

-” Aleksa Konstantinov je pravi predstavnik našeg grada i države i neko kime se ponosimo. Želeo bih da svi mladi ljudi pogledaju na njihove vršnjake, pa i one mlađe da pogledaju na starije drugare i kolege koji su napravili ovakve sjajne uspehe, kako bi i na neki način ukazili na koga trebamo da se ugledamo i čemu teži naša Kikinda. Nama je bitno da Aleksa ne zaboravi svoje rodno mesto, svoju Kikindu, a noseći sat koji smo mu darivali pre par godina uveren sam da on to i čini svakodnevno“- izjavio je Markov.

Odmah nakon što je diplomirao na prestižnom Univerzitetu Tehničkih nauka u Bostonu, Aleksa Konstantinov odmah je pronašao i zaposlenje u Čikagu gde će baviti finansijskom matematikom:

All-focus

-” Radiću matematičke proračune podataka na berzi i da pokušamo da predvidimo razne cene na berzi kako se kreću i da na osnovu toga pravimo investicije čime se firma bavi. Kikinda nedostaje u dalekom svetu, prevashodno cela Srbija, kao i Beograd za koji sam isto tako veoma vezan iako nisam tamo odrastao. Sat koji sam dobio od gradonačelnika pre pet godina, možda je bilo ukupno deset dana da ga nisam nosio na ruci i uvek kada ga vidim, bez obzira gde se nalazim, Kikindu prvu nosim u srcu. Po prvi put u životu nemam planova za budućnost, završio sam školovanje i trenutno nemam ambicija da se dalje školujem već da radim – fokusiran sam na posao i da se što bolje pokažem i nadam se još više napredujem” – rekao je Aleksa Konstantinov.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *