May 8, 2021
aktuelno

Dispanzer za žene dobio novu medicinsku opremu-Kikinda Online News

Grad Kikinda nastavlja sa investiranjem u zdravstvene institucije, pa je tako Dispanzer za žene u ulici Generala Drapšina dobio novu medicinsku opremu – moderni ginekološki sto za koji je grad Kikinda izdvojio pola miliona dinara, a osim toga, u toku su radovi na proširenju terase kako bi se napravio poseban ulaz za žene koje dolaze u Dispanzer. U ove namene Grad Kikinda izdvojio je oko 250.000 dinara:

-” Veliku zahvalnost dugujemo gradonačelniku Kikinde Pavlu Markovom koji je uvek razumeo stvarne potrebe Doma zdravlja. Pre proglašenja epidemije obratili smo se lokalnoj samoupravi sa molbom za medicinskom opremom, a onda nas je stigla pandemija i tu smo imali velikih problema sa Službom, odnosno Dispanzerom za žene. Morali smo hitno da reagujemo po odluci Kriznog štaba i da se preselimo tamo gde smo imali mesta uz ponovnu molbu da nam lokalna samouprava izađe u susret i pomogne nam pri rekonstrukciji prostora budući da moramo da smestimo dve službe za privremeno – Medicinu rada i Dispanzer za žene. Bitno je istaći da se Dispanzer za žene neće vraćati u Bolnicu, budući da je u toku realizacije velikog projekta rekonstrukcije celokupne bolnice, a još uvek smo u pregovorima sa lokalnom samoupravom gde ćemo jednu od dve Službe izmestiti iz zgrade u ulici Generala Drapšina, zbog malog prostora“- izjavila je direktorica Doma zdravlja dr Biljana Marković.

-” Danas smo mogli da se uverimo da smo uspeli da napravimo jedan mali korak u cilju pružanja kvalitetnije usluge zdravstvene zaštite žena. Uvažavajući da Hitna služba ima konstantne potrebe, da radi 24 sata, mi smo danas doneli i 100 majica za Hitnu službu koju ćemo opremiti naše radnike zdravstvene službe. Podsetio bih i naše sugrađane da smo u proteklom periodu izvršili kompletnu rekonstrukciju Dečijeg i Školskog dispanzera, otvorene su dve nove pedijatrijske ambulante na dve lokacije, a nabavili smo i sedam novih vozila za Hitnu službu u prehodnih nekoliko godina. Ako se to sve sagleda dolazimo do zaključka da su drastično poboljšani uslovi i kvalitet rada Doma zdravlja”- izjavio je gradonačelnik Kikinde Pavle Markov.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *