May 6, 2021
aktuelno

Gradonačelnik Pavle Markov posetio pogon ,,Kalcedonije” u Kikindi-Kikinda Online News

Foto: Čedomir Vujanić

Prilikom današnje posete gradonačelnika Kikinde Pavla Markova kompaniji ,,Kalcedonija”, odnosno proizvodnom pogonu u našem gradu, konstatovano je da sve teče u najboljem mogućem redu, te da su svi dogovori i obaveze koje je lokalna samouprava imala sa kompanijom ispoštovani do tančina. Otvoreno je 300 novih radnih mesta u kompaniji koja trenutno broji 380 zaposlenih. Prema rečima gradonačelnika Kikinde Pavla Markova, to su nesumnjivo dobri parametri u kom smeru se dalje razvija naš grad i bitni rezultati za naš grad jer osim što se povećava broj zaposlenih, puni se i gradski budžet:

Foto: Čedomir Vujanić

-” Uslovi rada su na standardizovanom nivou, svako zna ko šta radi i verujem da je Kikinda sa ,,Kalcedonijom” koja je brend u svetu, ovim dobila samo više na svom kvalitetu. Sve ono što se proizvodi u kikindskom pogonu nalazi se na tržištu većih gradova po celom svetu a važno je i za druge investitore sa kojima smo u pregovorima oko dolaska u Kikindu, uz veoma važan podatak koji je bitno istaći a to je povećanje radne snage”- izjavio je Markov.

Foto: Čedomir Vujanić

Za vreme trajanja vanrednog stanja usled poznate epidemiološke situacije u zemlji, kompanija je uspela da se izbori sa svim izazovima i poteškoćama gde je u dobroj saradnji sa lokalnom samoupravom uspela da ostvari iste takve rezultate na dobrobit kako svojih zaposlenih, tako i na dobrobit kompanije i grada Kikinde. Ambicije čelnika kompanije koja trenutno broji blizu 400 zaposlenih jeste da do kraja godine ima ukupno 600 radnika:

-” Od samog proglašenja vanrednog stanja preduzeli smo sve neophodne mere kako bismo zaštitili sve naše zaposlene i veliku zahvalnost dugujemo građanima i gradonačelniku Kikinde Pavlu Markovu jer su se sve mere maksimalno poštovale, jer zdravlje je ipak nešto što je najvažnije. Zadovoljni smo radom i uspešnim projektom, učestvovali smo u izradi zaštitnih maski, a merenje temperature i distanciranje nešto je što je bilo obavezno” – rekao je Adriano Zoni, direktor kompanije ,,Gordon Kalcedonija”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *