May 9, 2021
aktuelno

Nikoljdanske povelje uručene zaposlenima u kikindskoj Opštoj bolnici-Kikinda Online News

Lokalna samouprava grada Kikinde nastavila je danas sa izrazima zahvalnosti medicinskom osoblju kikindske Opšte bolnice. Gradonačelnik Kikinde Pavle Markov uručio je 178 Nikoljdanskih povelja hrabrim lekarima, laborantima i medicinskim tehničarima koji su se od prvog dana našli u najborbenijim redovima protiv opake kovid infekcije i zahvalio se na iskazanoj humanosti i požrtvovanosti:

-” Posebnu pažnju smo danas posvetili zdravstvenim radnicima kikindske Opšte bolnice, odnosno našim herojima sa kovidom 19 koji su bili u prvim redovima borbe u prethodnom periodu. Grad Kikinda nije zaboravio svoje heroje koji su u proteklom periodu bili maksimalno angažovani po pitanju zdravstvenog zbrinjavanja najugroženijih pacijenata. Nikoljdanske povelje su naš znak zahvalnosti, a i u toku naredne nedelje nastavićemo sa ovom praksom jer to dugujemo našim herojima” – rekao je gradonačelnik Kikinde Pavle Markov.

-” U proteklom periodu smo se trudili da suzbijemo virus korone, bili smo u prvom naletu kada je korona stigla u naš grad sa prvim pacijentom iz Milana sa kojim smo bili u kontaktu. Nakon toga smo bili u karantinu 28 dana, od naših kolega niko nije oboleo od ovog virusa. Zahvalni smo gradonačelniku Kikinde na ovim poveljama. Nakon okončenja epidemije mnogi od nas su dobili stalna zaposlenja. Kada se pojavio prvi slučaj kovid infekcije reagovali smo ekspeditivno, i pružili svu terapiju koju je i doktor ordinirao “- izjavili su medicinski tehničari sa Hiruškog odeljenja Milorad Marčeta i Dušan Šušnjar. Od ukidanja vanrednog stanja u Kikindi nisu zabeleženi novi registrovani slučajevi korona virusa, ali su vanredne mere i dalje na snazi kaže doktor Jovan Jakonić, zamenik direktora OB:

– ” Za sada je još uvek malo teže za pacijente da dođu do bolnice, i dalje radimo svoj posao profesionalno. Bez obzira na to što mi svoj posao volimo da radimo, svako priznanje nam prija i čin koji nam je uputio gradonačelnik nama puno znači”-rekao je Jakonić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *