May 8, 2021
aktuelno

Vatrogascima uručena nova zaštitna oprema-Kikinda Online News

Članovima kikindskog Dobrovoljno-vatrogasnog društva danas su svečano uručena nova zaštitna odela, dobijena po Konkursu Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo. Sekretarijat je u ove namene izdvojio preko 35 miliona dinara za nabavku zaštitne opreme za vatrogasna društva kako bi se što bolje opremili vatrogasci operativnih jedinica za sve eventualne intervencije. Za kikindske vatrogasce opredeljeno je 289 uniformi, nabavljene u “Jumku”. Vrednost jedne uniforme iznosi nešto manje od 32.000 dinara, a ista se sastoji od jakne, kačketa, kaiša, pantalona, majice kratkih i dugih rukava i zaštitne obuće.

-” Posle nekoliko decenija dobili smo značajnu pomoć zahvaljujući izuzetnoj saradnji sa Gradskom upravom, Pokrajinskim sekretarijatom i uz svesrdnu podršku Vatrogasnog saveza Vojvodine. Imamo obećanje i Gradske uprave da će biti obnovljen i vozni park, a na nama je da izvršimo edukaciju kako bi još bolje i više mogli da radimo na zadovoljstvo svih naših građana, jer svaki dinar utrošen u dobrovoljno vatrogastvo višestruko se vraća, na taj način što ćemo biti bolje opremljeni i obučeni i što ćemo moći bolje da reagujemo, ne samo prilikom požara, već i kada su u pitanju i druge elementarne nepogode kao što je to bio slučaj sa kovidom 19, kada su i vatrogasci učestvovali na ispomoć svim građanima”– rekao je Endre Talpai, predsednik Gradskog vatrogasnog saveza “Kikinda”.

Činu uručenja nove zaštitne opreme kikindskom vatrogasnom društvu prisustvovali su Milivoj Linjački, član Gradskog veća i načelnik Severno-banatskog upravnog okruga, Nikola Lukač:

-” Jesenas smo okupili naših deset vatrogasnih društava sa 880 članova i konkurisali za nabavku komplet nove zaštitne opreme. Grad Kikinda je oduvek vodio računa da DVD na teritoriji naše opštine ima poseban značaj a ti ljudi rizikuju često i svoje živote kako bi sačuvali tuđe. Uvek smo se trudili da očuvamo dobar sistem, a u prilog tome može da se navede i podatak da smo pored Zrenjanina najbolja vatrogasna organizacija na teritoriji cele Vojvodine. Od ove godine budžet će biti povećan za ceo Vatrogasni savez, a u narednom periodu uslediće i obnavljanje potrebne mehanizacije uz želju da iz godine u godinu podignemo sistem dobrovoljnog vatrogastva na teritoriji grada na jedan viši nivo”- izjavio je Milivoj Linjački član Gradskog veća.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *