May 9, 2021
aktuelno

Humanost, kvota koja uvek dobija: Mozzart donirao novu medicinsku opremu Opštoj bolnici u Kikindi-Kikinda Online News

EKG aparat, centrifuge za laboratorije, dozatori i tehnička oprema u vrednosti većoj od milion dinara uručena je kikindskoj Opštoj bolnici od Mozzart kladionica.

Kompanija Mozzart svoju višegodišnju kontinuiranu podršku zdravstvu nastavila je u Kikindi, donacijom novog EKG aparata, centrifuga za laboratoriju, dozatora kao i računarske opreme.
Dr Jovan Jakonić, zamenik direktora Opšte bolnice u Kikindi zahvalio se i istakao koliko je ova donacija značajna:

Laboratorija i analize krvi bez centrifuge ne mogu da se rade, a naša bolnica je ostala na jednoj centrifugi, i to više puta servisiranoj. Dve nove centrifuge, koje su deo donacije kompanije Mozzart, omogućiće neuporedivo brže i sugurnije analize krvi i nama olakšati uslove za rad. Kikinda je među prvim gradovima postala žarište virusa korona, pa su i mere za sprečavanje širenja virusa uvedene brže i zahvaljujući tome je sada situacija s koronom u Kikindi stabilna. Donirana oprema nam je veoma značajna za rad u redovnim, a posebnom u vanrednim okolnostima, stoga se u svoje lično i ime bolnice zahvaljujem Mozzartu na donaciji“, naveo je dr Jakonić.

U Kikindi je ukupno registrovano 30 slučajeva virusa korona, od kojih su tri imala fatalan ishod. Lekari i osoblje ove bolnice navode da su spremno odregovali na epidemiju zahvaljujući čemu je i obim širenja zaraze sveden na minimum.

Iz Mozzarta poručuju da ova kompanija godinama podržava rad bolnica i kliničkih centara, često kreirajući i namenske akcije za prikupljanje sredstava za kupovinu najsavremenijih ortopedskih, akušerskih i drugih aparata. Donacija Opštoj bolnici u Kikindi je kako navode, posebna jer će s opremom koja je donirana laboratorija ove ustanove moći lakše i brže da radi analize i samim tim će Kikinđani u svom gradu dobiti bolju zdravstvenu negu, što je suština društveno odgovornog ponašanja – održivo i dugoročno pomoći što većem broju ljudi.

Mozzart je u prethodnih mesec dana donirao više od 100.000 evra bolnicama u Beogradu, Nišu, Subotici, Sremskoj Mitrovici, Kraljevu, Ćupriji, Kosovskoj Mitrovici i drugim mestima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *