May 9, 2021
aktuelno

Od sutra rade vrtići ,,Miki” i ,,Plavi čuperak” u Kikindi i ,,Neven” u Mokrinu-Kikinda Online News

PU ,,Dragoljub Udicki” sa radom počinje 11. maja. Na osnovu ankete zainteresovanih roditelja, a po instrukcijama Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstva zdravlja, rad sa decom u narednom periodu realizovaće se u dva gradska i jednom seoskom vrtiću i to: vrtić ,,Miki” ( Beogradska 11, Kikinda), vrtić ,,Plavi čuperak” ( Branka Radičevića 66, Kikinda) i u vrtić ,,Neven” u Mokrinu na adresi Svetosavska 117. Prema datim instrukcijama rad sa decom biće organizovan na sledeći način: radno vreme vrtića je od 6 do 17 časova.
Roditelji su u obavezi da najave ponovno uključivanje deteta u kolektiv, najmanje dva dana ranije, radi pravovremenog planiranja i organizaciji rada u predškolskoj ustanovi. Grupe ne smeju imati više od desetoro dece. Prijem dece se vrši na ulazu u objekte. Roditelji ne mogu decu uvoditi u vrtić. U dvorištu vrtića mora se poštovati distanca od 2 metra. Prijem dece vrši se najkasnije do 7:30. Nakon toga deca se ne mogu primati u objekat zbog dezinfekcije prostora i služenja obroka. Na ulazu se radi trijaža dece odnosno prelazak preko dezobarijere, merenje temperature dece i dezinfekcija ruku dece. Roditelji su dužni da nose zaštitnu opremu  kao i da na prijemu predaju potrebnu dokumentaciju odnosno potvrdu poslodavca koja dokazuje da moraju da obavljaju poslove u sedištu ili drugim poslovnim jedinicama, sa obaveznim kontaktom poslodavca uz potvrdu pedijatra da je dete zdravo.
Svakodnevno pre dolaska u vrtić, roditelj ima obavezu da detetu i sebi izmeri temperaturu i da u slučaju povišene temperature ne dovodi dete u vrtić i da o tome obavesti vaspitača. Poželjno je da roditelji smanje kontakte u svakodnevnim aktivnostima, kako bi mogućnost zaraze kovid infekcijom bila svedena na minimum. Za sve dodatne informacije roditelji mogu kontaktirati Upravu predškolske ustanove putem broja telefona 422-530.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *