May 18, 2021
aktuelno

Humanost jača i od korone-Kikinda Online News

Nije nepoznanica da su Kikinđani oduvek i mimo nastale epidemiološke situacije u zemlji izazvane koronavirusom oduvek bili solidarni i udruženi za one kojima je to potrebno, pa otuda i ne iznenađuje brojka od sedamdeset prijavljenih sugrađana da daruju krv u vreme pandemije, u prvoj akciji dobrovoljnog davalaštva Crvenog krsta za vreme vanrednog stanja. Od sedamdeset prijavljenih, akciju je posetilo 62 dobrovoljna davaoca, od kojih je 55 dalo krv.

Prema preporuci Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine, trenutna epidemiološka situacija u Kikindi je povoljna i kao takva dovoljna za dalju realizaciju predviđenih akcija koje će odvijati u posebnom režimu, na način prilagođen situaciji u zemlji i vanrednom stanju:

-” Praksa za naredne akcije biće prijavljivanje telefonskim putem. Svi davaoci svoj dolazak mogu potvrditi pitem broja telefona 427-711 a prva sledeća akcija zakazana je za 4. maj. Ono što je važno, moramo da poštujemo mere samozaštite i bezbednost kako Službe za transfuziju krvi Vojvodine, tako i samih davalaca i volontera koji učestvuju u organizaciji akcije. Odziv davalaca je i u drugim uslovima bio veći, ali u ovim uslovima i u vremenu kada je sama akcija ograničena vremenski, moramo da se prilagodimo” – izjavila je za Kikinda News Sekretar Crvenog krsta Kikinda Danijela Bljeljac.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *