May 18, 2021
aktuelno

Novo mere Vlade: Od ponedeljka rade teretane i frizerski saloni, penzioneri duže šetaju, počinje međugradski prevoz-Kikinda Online News

Prema najnovijem preseku stanja, u poslednja 24 sata od korona virusa preminulo je pet osoba, dva muškarca i tri žene pa je ukupan broj preminulih 144. Od početka epidemije do današnjeg dana u Srbiji je testirano 54.887 osoba, koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja, izlečene su 1094 osobe a na respiratorima se trenutno nalazi 95 osoba. U poslednja 24 sata testirano je 3.563 ljudi. Na današnjoj sednici najavljeno je dodatno popuštanje mera od ponedeljka 27. aprila kada će biti dopušten rad pijaca u zatvorenom prostoru, kao i rad frizerskih salona, fitnes centara i teretana kojima, uz obavezno korišćenje masaka i rukavica, uz povećanje dezinfekcije prostora i poštovanja mera o socijalnoj distanci. Iz tog razloga preporučuje se zakazivanje termina poručio je epidemiolog dr Predrag Koj na današnjoj konferenciji.
Penzioneri će od ponedeljka 27. aprila od 18 do sat vremena iza ponoći imati umesto pola sata, omogućen sat vremena za šetnju, a sa radom počinje i međugradski saobraćaj.

– ” Zabrana javnog okupljanja i dalje je na snazi, a šta će se dalje dešavati zavisi od aktivnosti virusa. Pratićemo situaciju, sportiste i publiku treba vraćati postepeno, ali se to neće dogoditi pre leta” izjavio je na današnjoj konferenciji epidemiolog dr Predrag Kon.

Policijski čas počinje danas u 18 časova i trajaće do ponedeljka u 5 ujutru.

Foto: (Tanjug)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *