May 9, 2021
aktuelno

372 novozaraženih Kovidom-19, 7 novih žrtava, počeo najduži policijski čas-Kikinda Online News

Do 15 časova 17. aprila, u Srbiji je registrovano ukupno 5.690 slučajeva koronavirusa. Od poslednjeg izveštaja testirano 3.094 osoba, od kojih je 372 pozitivno. Preminulo je još sedam osoba, dve osobe ženskog i pet muškog pola. Hospitalizovano je 3.765 osoba, od kojih je 122 na respiratorima. Među zaraženima koronavirusom je i 616 zdravstvenih radnika. Testirano ukupno 32.566 osoba. Procenat smrtnosti je 1,93 odsto, rekao je epidemiolog Predrag Kon. Najteža situacija je na jugu Srbije, ali je, kako kažu lekari situacija pod kontrolom. U 17.00 h počela je do sada najduža zabrana kretanja koja će trajati sve do utorka u 5.00 sati ujutru.

Kon je najavio da će tokom leta biti testiran imunitet populacije kako bi se znalo kakvi će biti kasniji koraci.

Mere će trajati i o tome će se ozbiljno promišljati, polako će se popuštati kako vreme odmiče“, istakao je epidemiolog Predrag Kon dodavši da se nada da će situacija sa koronavirusom u Srbiji da se smiri sredinom maja kao i da će se odjava epidemije desiti onda kada ne bude više obolelih.

-” Imali smo jak otpor stanovništva kad su škole bile u pitanju, pa smo doneli odluku da đaci ostanu van škola do kraja gašenja potencijala virusa. Ministarstvo prosvete se priprema za završetak školske godine. Realno je da ćemo sredinom maja početi o tome da raspravljamo, kad budemo smirili situaciju u zemlji” – rekao je dr Predrag Kon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *