May 8, 2021
aktuelno

Dezinfekcija kao najvažniji deo rada u borbi protiv Kovida-19-Kikinda Online News

Kako je i bilo najavljivano iz Gradskog štaba za vanredne situacije primarna aktivnost u borbi protiv koronavirusa jeste dezinfekcija celokupnog grada, ustanova i fabrika. Tim povodom Komandant Štaba za vanredne situacije, gradonačelnik Kikinde Pavle Markov obišao je danas otvorene bazene SC “Jezero” u Kikindi, gde se vrše pripreme za dezinfekciju grada i sela:

-” Na bazenima SC ,,Jezero” mogli smo da vidimo kako izgleda jedan utovar potrebnog sredstva za dezinfekciju. Radi se o vodi sa bazena koja je dopunjena sa posebnim sredstvima na bazi hlora i ovde je niz vozila koji danas utovaraju samo sredstvo i naravno kojim će moći da rade. Ova akcija neprekidno traje iz dana u dan i ovim samo želimo da pokažemo koliko je ovo zapravo velik posao i da pokažemo sve ove ljude koji dolaze ovde i svakodnevno obilaze grad, javne ustanove, preduzeća, male preduzetnike, banke i sve ono što je vezano za promet. Naš grad ovo radi veoma temeljno i duboko, i ne dozvoljavamo da ni jedan dan ne protekne a da nešto ne uradimo i ne popustimo. Nije lako što se tiče ni same ekonomske situacije, budući da je sve što se tiče privrede drastično opalo, a javio se i mali pritisak zbog određenog broja preduzetnika koji bi želeli da rade, međutim, skrenuli bismo pažnju na to da je ipak život najvažniji, jer i sve procene govore da su naredne dve nedelje najteže” – rekao je Markov.

Najveći broj privrednih društava rade prepolovljeno, ili ne rade uopšte navodi dalje Markov te da to za Grad u materijalnom smislu stvara određene probleme, ali da su ipak u najvećem prioritetu zdravlje i životi ljudi. Markov je takođe rekao da je u cilju što bolje pripreme za setvu i drugih radova Gradski štab doneo odluku da poljoprivrednici mogu da imaju slobodu kretanja od 5 sati ujutru do 20 časova svakog dana u isključivo predviđenim radnim aktivnostima na poljima i radu na mašinama:

” To nama i jeste cilj da se što bolje pripremi naredna sezona, gde ćemo morati da živimo i nakon svega ovoga i iskreno se nadamo da će poljoprivrednici iskoristiti ove dane na pravi način, u skladu sa zakonom, donetim pravilima i ovim putem bih se zahvalio i njima zbog svega što nam pomažu i čine za nas i za svoje sugrađane” – dodao je Markov.

Kikinda je kao jedno od mesta žarišta Kovida-19 bila na spisku posete vojske Rusije:

-” Oni su posetili našu bolnicu i tada su po svim procenama doneli zaključak da Kikinda nije u prioritetu rada što se tiče generalno Srbije. Moguće je da će nakon završetka njihovog posla po Srbiji, a ima dosta gradova koji su u daleko težoj situaciji, da će doći preventivno u Kikindu da izvrše dezinfekciju, ali oni su veoma zadovoljni i s te strane ne postoji hitnost u njihovom radu” – rekao je Markov usput dodavši da će već za desetak dana, krajem iduće nedelje početi podela paketa pomoći penzionerima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *