May 18, 2021
aktuelno

219 novozaraženih koronavirusom, epidemiološka situacija u Kikindi stabilno – Kikinda Online News

U Republici Srbiji je do 15 sati 8. aprila registrovano ukupno 2.666 potvrđenih slučajeva COVID 19. Od poslednjeg izveštaja do 15 sati testirani su uzorci 1.135 osoba od kojih je 219 pozitivno. Hospitalizovano je 1.705 pacijenata, a na respiratorima se nalazi 112 pacijenata. U poslednja 24 sata registrovana su i četiri nova smrtna slučaja pa je sada ukupan broj smrtnih ishoda usled infekcije 65. Preminule su četiri osobe muškog pola čiji je prosek godina 62 i oni su imali komorbiditete, odnosno udružene bolesti koje su doprinele neželjenom ishodu. Doktorka Darija Kisić Tepavčević izjavila je da se na Kliničkom centru Vojvodine nalazi 125 osoba, Infektivnoj klinici KCS 38, od kojih je devet na respiratoru, 16 na Infektivnoj klinici u Nišu ali bez pacijenata na respiratoru a u KC Kragujevac 57 osoba, od kojih se 10 pacijenata nalazi na respiratoru. Epidemiolog dr Predrag Kon rekao je da je struka danas na Kriznom štabu podržala meru zabranu kretanja od petka od 17 do ponedeljka do 5 sati ujutru:

-” Pitali su nas na Kriznom štabu da li podržavamo odluku da zabrana kretanja počne od petka i da traje do ponedeljka, i naravno da smo bili za. Da nismo proglasili vanredno stanje, danas bismo bili u daleko većim problemima. Do kraja šeste nedelje neophodna je potpuna zabrana kontakata i u skladu sa tim su donete i nove mere koje počinju od petka. Zabrana kontakata da može da se naredi bila bi najbolja solucija, a to uslovljava i da se proslava Uskrsa obeleži na poseban način i bez velikih okupljanja, a isto se odnosi i na predstojeće jevrejske praznike” – rekao je Kon.

Nešto ranije oglasio se i Pokrajinski sekretar za zdravstvo dr Zoran Gojković koji je rekao da je epidemiološka situacija u Kikindi stabilno:

“Kikinda je prvi grad u kom su primenjene mere zaštite. Svi lekari i sestre u Opštoj bolnici koji su bili u kontaktu sa nultim pacijentom iz ovog grada su bili u izolaciji. Sprovedene su sve epidemiološke mere i sada je situacija u Kikindi stabilna. Nemamo povećanja enormnog broja obolelih u odnosu na ostale okruge u Vojvodini” – rekao je Gojković. U Vojvodini je kod 308 osoba registrovan koronavirus, 123 pacijenata nalazi se na lečenju u KCV, sedam osoba nalazi se na respiratoru i u teškom opštem stanju, a do sada je od posledica virusa preminulo osam pacijenata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *