May 8, 2021
aktuelno

Aktivnosti kikindskog Štaba za vanredne situacije traju neprekidno – Kikinda Online News

U cilju sprečavanja daljeg širenja infekcije koronavirusa, sve aktivnosti kikindskog Štaba za vanredne situacije traju neprekidno, rekao je danas gradonačelnik Kikinde Pavle Markov:

– “ Najvažnija akcija je dezinfekcija, a to je nešto što je, uvažavajući sve nalaze i stručne upute u ovom trenutku i najvažnije i što se tiče grada Kikinde, mislim da je to na jednom visokom nivou. Iz dana u dan vršimo dezinfekciju svih važnih delova grada i seoskih opština. Pohvalio bih, Vatrogasnu službu, Javno-Komunalno preduzeće, “Vikumak” i sve volontere i pojedince koji učestvuju u ovoj akciji jer to čini jednu posebnost što se tiče Kikinde i mislim da smo tu među vodećima u Srbiji. Našu akciju proširili smo i na velika privredna društva – od ,,Mekafora”, ,,Cimosa” kojima pomažemo i poručujemo dezinfekciju u realnom vremenu, a vršimo i kontrolu rada privrednih društava jer želimo da vidimo koje standarde su oni sada dostigli, budući da se nalazimo već u 4. nedelji od kada je započet rad na sprečavanju širenja virusa, te je i bilo dovoljno vremena da se svi upodobe sa pravilima i onim što struka kaže. Posebno bih istakao privredno društvo ,,Jaffa” koja posluje u našem gradu i koja nam je pravi reper da smo na pravom putu što se tiče zdravstvene zaštite radnika u proizvodnji” – rekao je Markov. Prvi čovek Kikinde dalje je rekao da je zadovoljan kako teče isporuka paketa pomoći našim najstarijim sugrađanima, te da je upućen veliki broj pomoći onima kojima je to neophodno a da su propisane mere koje je izdao Grad za naše sugrađane dale velike rezultate.

U skladu sa donetom odlukom Vlade Srbije da policijski čas bude skraćen, od subote 4. marta od 13 časova do ponedeljka 6. marta do 5 sati ujutru a razumeći realne probleme određenog broja stanovništa kojima je potrebna briga negovateljica i drugih stručnih lica gradski Štab za vanredne situacije u toku današnjeg dana radiće i na rešavanju ovog problema najavio je Markov.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *