May 5, 2021
aktuelno

Nije izdržao: Preminuo šezdesetdvogodišnji Kikinđanin, prvi registrovani slučaj Kovida 19 u našem gradu – Kikinda Online News

Klinički centar Vojvodine saopštio je danas da je uprkos intezivnoj borbi lekara i medicinskog osoblja, na Infektivnoj klinici KCV preminuo šezdesetdvogodišnji muškarac, inače prvi registrovani slučaj Kovida 19 iz Kikinde. Na Klinici za infektivne bolesti KCV trenutno se nalazi 35 pacijenata kod kojih je registrovan koronavirus. To je ujedno jedanaesta žrtva Kovida 19 i treća iz našeg grada.

Klinička slika obolelog bila je dosta teška, jer je osim koronavirusa bio i dijabetičar i bubrežni bolesnik. Od prvog dana kada je primljen na odeljenje Infektivne klinike KCV lekari su vršili danonoćni nadzor i monitoring, pacijent je bio pod respiratorom, međutim uprkos svim naporima lekara i medicinskog osoblja, nisu uspeli da ga spasu. Inače kako saznajemo, on i još dvojica preminulih sugrađana bili su u bliskom kontaktu. U poslednja 24 časa u Vojvodini testirano je 49 osoba na Kovid 19 gde je virus registrovan kod 15 pacijenata, dok se četvoro nalazi na respiratoru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *