May 6, 2021
aktuelno

Treća žrtva koronavirusa šezdesetogodišnja žena: Masovno testiranje počinje za 48 sati – Kikinda Online News

Ženska osoba stara 60 godina koja nije imala težu kliničku sliku treća je žrtva koronavirusa. U Republici Srbiji je do 15 časova 23. marta registrovano ukupno 249 potvrđenih slučajeva Kovida 19. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u svom večerašnjem obraćanju najavio je promenu pristupa i politiku koja će obuhvatiti masovna testiranja na koronavirus:

-,, Očekujte da drastično uvećamo testiranje za oko 48 sati. Imamo dovoljno testova za prvih nekoliko dana, a u međuvremenu ćemo dobiti i nove testove. Ovo je jako teško i kineski model u napadu na koronavirus iziskuje mnogo problema u tehničkom smislu, ali borićemo se duplo snažnije nego do sada. Nećemo povećavati policijski sat, ali ćemo imati trijažu pacijenata i bolesnika. To podrazumeva da ćemo lakše pacijente smeštati u posebne bolnice u zavisnosti od mesta prebivališta, kako bi brzo cirkulisali u prostoru, dok će se za srednje koristiti neinvazivni respiratori koje moramo da nabavimo. Neće više postojati mogućnost da se prekrši samoizolacija. Svako odstupanje od ovih mera iziskuje kaznu od 3 do 12 godina zatvora” – poručio je Vučić i najavio da je proizvodnja kvasca počela da se obavlja u Senti, a da što se tiče ekonomskih mera neće biti smanjenja plata u javnom sektoru, minimalaca a ni smanjenja penzija:

-,, Martovska penzija neće ići u dva dela – 10. i 25. kao do sada, već u celosti 10. aprila plus 4.000 dinara dodato za svakog penzionera” – dodao je Vučić i rekao da kada je proces izlečenja u pitanju, da je potrebno oko 28 dana za sigurnost da je neko izlečen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *