May 9, 2021
aktuelno

Policijski čas počinje od 17 časova: Vlada dozvolila građanima šetnju kućnih ljubimaca – Kikinda

Stupila je na snagu mera koja produžava trajanje policijskog časa (zabrane kretanja na javnim mestima) pa će tako građanima koji nemaju dozvolu MUP-a morati da se zadrže van javnog prostora u periodu od 17 časova do 5 ujutro. Omogućeno je da se kratko prošetaju kućni ljubimci.

Izmenjena je odluka o zabrani kretanja, tako da zabrana kretanja za sve građane od danas (nedelja) važi od 17 časova do 5 časova ujutru izuzev nedelje, kada građani stariji od 65 godina mogu napuštati svoje domove od 3 do 8 časova ujutru, u cilju nabavke osnovnih životnih namirnica.

Napuštanje domova nakon 17 časova i pre 5 časova ujutru, moguće je isključivo iz hitnih medicinskih razloga, uz radnu dozvolu ili posebno odobrenje nadležnih organa.

Imajući u vidu potrebe građana, Vlada je odlučila da dozvoli izvođenje kućnih ljubimaca u šetnju svakoga dana u periodu od 20 do 21 čas. Građani mogu izvesti svoje ljubimce u šetnju u maksimalnom trajanju od dvadeset minuta i najviše dve stotine metara od mesta svog prijavljenog prebivališta. Te šetnje se ne smeju obavljati u grupama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *