May 6, 2021
aktuelno

Zatvaraju se svi granični prelazi, staje saobraćaj – Kikinda Online News

U Republici Srbiji je do 18 časova registrovano 103 slučaja Kovida-19. Usled najjačeg udara koronavirusa na našu zemlju, donete su nove, još rigoroznije mere u cilju suzbijanja daljeg širenja virusa:

-,, Od sutra od 8 ujutru zatvaraju se svi granični prelazi, a od 12 sati potpuno se ukida železnički i autobuski saobraćaj, a do vikenda ćemo doneti i dodatne odluke o vremenskom proširenju zabrane kretanja, dakle neće biti samo zabrane od 20 časova do 5 ujutru. Gledaćemo da izolacije bude što više. Od uvođenja vanrednog stanja ušlo je 71.180 naših državljana sa kritičnih područja, gde su mnogi od njih pokazali odgovornost, iako ima i katastrofalnih izuzetaka. 100-ti broj obolelih nam je jako važan jer se upravo od tog broja virus povećava neobičnom geometrijskom progresijom i teže ga je kontrolisati, a na nama je da to kontrolišemo koliko god možemo. Disciplina građana od presudnog je značaja” – rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u svom obraćanju i najavio nabavku novih respiratora, a naredne nedelje će cela Srbija imati obezbeđene maske. Nešto ranije se za lokalnu TV Kikindu obratio i Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković koji je rekao da se četvoro Kikinđana nalazi na lečenju na Infektivnoj klinici KCV:

-,, Trojica Kikinđana se nalaze u teškom stanju i pod respiratorom, a danas je primljena i mlada Kikinđanka koja je dobrog opšteg stanja. Važno je da se građani Kikinde rigorozno pridržavaju mera samoizolacije jer svako nesavesno ponašanje može da prouzrokuje novi lanac infekcije” – izjavio je dr Gojković.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *