May 6, 2021
aktuelno

,,Život je iznad svega” poručuje gradonačelnik Kikinde Pavle Markov svojim sugrađanima – Kikinda Online News

U Republici Srbiji je do 18 časova 18. marta registrovano 89 potvrđenih slučajeva Kovida-19. Vojska Srbije pod oružanjem od danas stavlja pod kontrolu sve prihvatne i migracione centre i bolnice, navodi se u saopštenju koje je izdalo Ministarstvo odbrane. Premijerka Srbije Ana Brnabić je u svom današnjem obraćanju građanima istakla da su pred nama izuzetno teški dani, budući da ulazimo u treću nedelju borbe sa opakim virusom, još jednom apelovajući na maksimalnu disciplinu i solidarnost građana. To je isto danas učinio i gradonačelnik Kikinde Pavle Markov:

-,, Kao što smo i objavili, Pokrajinski štab za vanredne situacije doneo je meru zatvaranja svih ugostiteljskih objekata poput restorana i kafića izuzev prehrambenih prodavnica, apoteka i poljoprivrednih apoteka. Što se tiče ostalih objekata gde je zastupljenja isporuka hrane i keteringa do daljeg će biti u funkciji, sve do 18 časova. Zatvoreni su svi objekti u gradu koji se tiču određenih uslužnih delatnosti, izuzev banaka, trafika. Sve ovo je učinjeno u cilju što bolje pripreme i borbe protiv sprečavanja daljeg širenja koronavirusa. Smatramo da su ove mere neophodne i u interesu svih naših sugrađana. Naša molba je da se svi uozbiljimo i da poštujemo sve zdravstvene mere i mere Vlade Republike Srbije. Kao grad, prednjačimo u tim merama i sa te strane možemo da kažemo da nismo zadovoljni zbog takve situacije, ali takve mere će sigurno dati rezultate ako se budu do kraja poštovale” – rekao je Markov usput podsetivši sve sugrađane koji se ne budu držali propisa stajanja u grupi i propisa nadležnih zdravstvenih organizacija da će biti sankcionisani i propisno kažnjeni. Najveći broj donešenih mera je do sada ispoštovan, a inspekcije će biti na terenu gde će se proveravati poštovanje mera, a svako odstupanje od istih će biti kažnjeno:

-,, Inspekcije će raditi svoje poslove. Policija je, uvažavajući policijski čas koji je uveden od večeras od 20 sati puštena u pun rad. Takođe u naš grad je došla i određena grupa pripadnika Vojske Republike Srbije koji će obezbeđivati određene objekte, tako da mislim da je kranje vreme da ovu situaciju svi shvatimo krajnje ozbiljno i disciplinovano. Posledice svega ovoga mogu da budu jako teške” – dodao je Markov.

U toku današnjeg dana gradom je i protutnjala vest da će biti uvedena zabrana ulaska u Kikindu:

-,, Kikinda, kao i u određenim drugim stvarima prednjači po ispredanju raznih priča i pričica. Bilo koja mera koja nije objavljena i zvanično donešena nije na tapetu i nije obrađivana, te tako i ne treba širiti paniku i negativnu konotaciju cele situacije jer time niko ništa ne dobija, a mi moramo da budemo ozbiljni na svakom koraku, iako nam nije lako kao ni ljudima koji su morali da zatvore svoje objekte, ali ipak mislimo da je život iznad svega” – poručio je Markov.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *